Inter već spreman prodati Eriksena?

Za odgovarajuću cifru

Inter već spreman prodati Eriksena?

Christian Eriksen je nakon mjesec, pa i godina špekulacija zimus napustio Tottenham. Pijetlovi su shvatili da Danac ne želi više ostati u Londonu, pa su iskoristili "zadnji voz" da barem nešto zarade od njegovog transfera.

Inter je bio najkonkretniji i za 20 miliona eura doveo sjajnog danskog veznjaka.

Ipak, nije se Eriksen još prilagodio na Inter i novi grad, čak se nije kako treba ni smjestio, a Nerazzurri bi ga mogli prodati.

Danas su se pojavile informacije da je Inter spreman prodati Eriksena već ovog ljeta ukoliko na Meazzu stigne adekvatna ponuda - 60 miliona eura.

Jasno je da Eriksen u svojoj prvoj polusezoni nije ispuni očekivanja, pa mu ni klupa za rezervne igrače nije strana.

U međuzvremenu ga je trener Conte upozorio da više ne igra u Engleskoj i da se mora početi što prije navikavati na italijanski fudbal. Također, špekuliše se da Eriksen nikada nije bio Conteova, već želja čelnika kluba, a da je italijanski strateg i dalje "zagrijan" za mogući transfer Artura Vidala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjeruje se da je Conte spreman "prodrmati" ekipu nakon slabog drugog dijela sezona, što bi moglo rezultirati stavljanjem 10-ak igrača na transfer listu. Jedan od njih bi očigledno mogao biti i Eriksen.

U slučaju da zaista proda Eriksena za 60 miliona eura, Inter bi ostvario veliki profit, pa bi imao dosta sredstava za nove transfere...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Martial9
E moj Conte nemas ti pojma Valero I ostali klocovi igraju a ovakva igracina grije klupu
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi