Još se i dogovore šta će uraditi: Gol prazan, golmana ni na mapi, a onda teška bruka igrača Intera

Nevjerovatan promašaj

Još se i dogovore šta će uraditi: Gol prazan, golmana ni na mapi, a onda teška bruka igrača Intera

Admin Čaušević

Inter je uz dosta muke pobijedio Veronu te prvi prošao kroz cilj nakon odigrane pola sezone. Nerazzurri su slavili sa 2:1 uz izuzetno dramatičan finiš utakmice te filmsku završnicu.

Pobjedom 2:1 Inter je osigurao jesenju titulu prvaka Serije A, ali ono što je obilježilo meč na stadionu Giuseppe Meazza je nestvaran promašaj iz finiša utakmice. 

Verona je išla na sve ili ništa, u protivnički kazneni prostor je otišao i golman Montipo s ciljom da se dođe do izjednačenja.

Međutim, odbrana Intera je uz spornu situaciju izbacila loptu te su Barella i Alexis Sanchez krenuli prema praznom golu dok su igrači Verone zajedno s Motipom počeli u potjeru za njima.

Barella i Sanchez su se čak i dogovorili šta uraditi. Italijan je Čileancu sugerisao da ostane malo iza kako bi se izbjegla ofsajd pozicija.

Oglasi

Kada su došli na 20-ak metara od gola, uslijedio je pas, ali su defanzivci Verone uspjeli loptu izbaciti u korner. Cijeli napad pogledajte ovdje.

Dodatna drama je uslijedila nakon poziva iz VAR sobe. Naime, sudija Fabri je odlučio pokazati na bijelu tačku pošto je oboren jedan od igrača Verone.

Za utjehu ostaje Barellu i Sanchezu to da će njihova bruka biti zaboravljena jer je penal "anulirao" nevjerovatan promašaj.

Nakon dosuđenog penala odgovornost je preuzeo Henry, a šutirao je poprilično loše pogodivši stativu. Promašen kazneni udarac pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Inter je do pobjede došao u sudijskoj nadoknadi kada je Frattessi zabio za 2:1 za veliko slavlje 60-ak hiljada navijača milanskog velikana.

I kod pobjedničkog gola Nerazzurra viđena je sporna situacija, ali sudije se nisu oglasile pa je pogodak priznat za potvrdu Interovog prvog mjesta nakon 19 odigranih mečeva.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi