On nije toliko pohlepan kao Marcelo Brozović, a prozvan je izdajnikom: "Meni je ovo ljubav..."
Turski fudbaler je imao šta reći o onima koji su otišli u Saudijsku Arabiju (Foto: EPA)

Turski fudbaler neće u Arabiju

On nije toliko pohlepan kao Marcelo Brozović, a prozvan je izdajnikom: "Meni je ovo ljubav..."

Midhat Šljivak

Marcelo Brozović jedan je u nizu fudbalera koji je otišao u Saudijsku Arabiju za milionima eura. Zbog toga je i on, kao i mnogi, na udaru drugih fudbalera i radnika koji žele "spasiti" fudbal od novca. Među njima je turski fudbaler Hakan Calhanoglu.

Turski fudbaler Hakan Calhanoglu odbio je ponude iz Saudijske Arabije. Tvrdi da je ostao u Interu iz ljubavi i da ga, za razliku od drugih, od ljubavi novac ne može oteti.

"Odbio sam ponude iz Saudijske Arabije. Odlučio sam se na to jer volim Inter", govori Calhanoglu za italijanske medije.

Ovim riječima je indirektno prozvao hrvatskog veznjaka Marcela Brozovića koji je proteklog ljeta prihvatio ponudu Al Nassra u čijim redovima, po određenim navodima, zarađuje 30 miliona eura neto na godišnjem nivou.

"Rukovodstvo tima je znalo šta ja zaista želim. Kada su sve te bogate ponude stigle, rekao sam klubu da oni odluče".

Oglasi

Iako je prozvao bivšeg saigrača, te mnoge druge kolege koji su otišli u Saudijsku Arabiju, Calhanoglu je i sam prozvan kao plaćenik zbog prelaska iz Milana u Inter. On tvrdi da to nije tako i da novac nije imao ništa s transferom.

"Svi misle da sam otišao iz Milana zbog novca, ali pare nisu sve. Za mene je ljubav najvažnija i volim kad to osjetim. To imamo stalno od svojih navijača", rekao je Calhanoglu.

Navijači Intra tražili da skine dres, pa ga ponizili

Iako turski fudbaler priča o ljubavi navijača Intera, on je prije godinu dana bio prinuđen da skine dres nakon jedne loše partije.

Duel protiv Spezije poprilično je naljutio navijače Nerazzurra, nisu mogli oprostiti težak poraz, pa je na kraju ceh platio Calhanoglu.

Navijači su nakon utakmice od njega tražili da skine dres. Pomislio je Hakan kako ga žele kao poklon, a zatim se s tribina čulo: "Niko ne želi da nosi tvoj dres".

Potražite više informacija na temu Serie A:

To je bilo istinsko poniženje za turskog fudbalera. Rijetko je viđeno da navijači na takav način pokažu igračima s kim se petljaju.

Turski fudbaler je u dresu italijanskog velikana već treću sezonu, a u 117 odigranih utakmica ima učinak od 20 golova i 24 asistencije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi