Interesantno je na Old Traffordu: Juan Mata dobio fantastične ponude
Ove sezone španski fudbaler je nastupio u 22 utakmice za Crvene đavole u svim takmičenjima, a postigao je pet golova i upisao je dvije asistencije (Foto: EPA)

Sve sami velikani žele Španca

Interesantno je na Old Traffordu: Juan Mata dobio fantastične ponude

Midhat Šljivak

Španski fudbaler Juan Mata (30) ugovor sa Manchester Unitedom završava na kraju sezone.

Iskusni veznjak koji će krajem aprila proslaviti 31. rođendan već je pet godina član Crvenih đavola, a ugovor sa engleskim velikanom mu ističe u junu.

Dogovora o produžetku saranje za sada nema, a ako Mata odluči da napusti klub, izbor novog tima neće biti nimalo lagan, jer su za njega zainteresovani sve sami velikani.

Mata po pravilima već sad može da potpiše predugovor sa nekom od ekipa, a za sada veliku bitku za njegov potpis vode Arsenal i Barcelona.

Obje ekipe su već kontaktirale iskusnog Španca. Žele što prije da osiguraju njegove usluge za narednu sezonu i bit će svakako veoma interesantno vidjeti šta će Mata na kraju odlučiti.

Međutim, nisu samo Arsenal i Barcelona zaineteresovani. Juventus i PSG također se raspituju za Matine usluge i izbor kluba za ovog sjajnog veznjaka neće biti nimalo lagan.

Mata je član Uniteda postao u januaru 2014. godine. Stigao je iz Chelseaja, a pored Plavaca iz Londona u karijeri je još igrao za Valenciju, te omladinske ekipe Reala.

Solskjaer želi da Mata ostane u Manchesteru?

Privremeni menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer navodno je izrazio želju da Juan Mata ostane u Manchester Unitedu.

Matin agent i otac su se tokom ove sedmice trebali sastati sa čelnicima Uniteda i razgovarati o uslovima novog ugovora. Međutim, nema informacija da li je do sastanka došlo i za sada nikakvog dogovora nema.

Mata je za proteklih pet godina na Old Traffordu odigrao ukupno 208 utakmica, a postigao je 44 gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je sasvim dobar učinak za igrača koji je često bio u nemilosti menadžera, a broj golova bi mogao povećati večeras protiv ekipe koja je zainteresovana za njegove usluge - Arsenala.

Ovdje pogledajte kompletnu ponudu kladionice Mozzart za meč FA Kupa Arsenal - Manchester United.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi