Na leđima 37 godina, svi znaju da ima top u lijevoj nozi, a on sinoć zabio gol o kojem bruji svijet

Nestvarno šta Hulk radi u Brazilu

Na leđima 37 godina, svi znaju da ima top u lijevoj nozi, a on sinoć zabio gol o kojem bruji svijet

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Mineira sinoć su u gostima u derbiju 25. kola brazilske Serie A pobijedili Internacional sa 2:0, a meč je obilježio čudesan pogodak nevjerovatnog Hulka koji u Brazilu proživljava svoju drugu mladost.

Atletico Mineiro uspio je da dođe do tri boda na teškom gostovanju u Porto Alegreu kod Internacionala, te na kraju sa 2:0 savlada svog ljutog rivala.

Goste je ponovo do pobjede vodio nevjerovatni Hulk koji se preporodio otkako se vratio u Brazil gdje igra u zaista fantastičnoj formi iako ima već 37 godina.

No, to ne zaustavlja Hulka da iz utakmice u utakmicu pokazuje kakvu magiju ima u svojoj lijevoj nozi, a ovaj iskusni fudbaler to je demonstirao i na sinoćnjem meču protiv Internacionala.

Iako smo od Hulka navikli da gledamo spektakularne golove s velike udaljenosti jer "ima top u nozi" sinoć je Brazilac pokazao da i u petercu protivnika može da izvede magiju.

Oglasi

Naime, u 73. minuti meča Atletico Mineiro uspio je da povede sa 1:0 nakon što se Hulk sjajno snašao u petercu Internacionala i na fantastičan način zatresao je protivničku mrežu i pokazao kakav je majstor.

Atletico Mineiro posao u ovoj utakmici završio je u 81. minuti kada je Igor Gomes postavio konačnih 2:0. Atletico je trenutno osmi na tabeli sa 40 bodova, dok je slavni Internacionaln na tek 14. mjestu sa 29 bodova.

U kakvoj formi igra Hulk i ove sezone najbolje pokazuje statistika jer je nevjerovatni Brazilac na 47 mečeva ove sezone uspio da zabije čak 23 gola i doda još devet asistencija.

Nedavno je potpisao ugovor s Atleticom do kraja 2026. godine što znači da će Hulk na terenu biti i kada proslavi svoj 40. rođendan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi