Najjači udarac ikad očarao svijet: Nemoguće šta je večeras na Morumbiju uradio Hulk!

Gol karijere Brazilca

Najjači udarac ikad očarao svijet: Nemoguće šta je večeras na Morumbiju uradio Hulk!

E. Čaušević

Sao Paulo i Atletico Mineiro igraju trenutno veliki derbi u okviru 18. kola brazilske Serije A, a na samom startu utakmice vidjeli smo čudesan gol iz slobodnog udarca koji je postigao Hulk.

Hulk je inače poznat po svom ubitačnom udarcu lijevom nogom, a kakvu "bombu" u nogama ima iskusni fudbaler demonstirrao je i na večerašnjoj utakmici.

Atletico Mineiro igra trenutno derbi na gostovanju protiv Sao Paula, no navijači na Morumbiju utihnuli su već u četvrtoj minuti kada je Hulk zabio vjerovatno najljepši pogodak u svojoj karijeri.

Hulk je u karijeri zabio mnoštvo spektakularnih golova, ali čini se da je ovaj put nadmašio sam sebe.

Naime, igrala se četvrta minuta kada je Atletico Mineiro izborio prekid na nekih 40 metara od gola Sao Paula i svi su sasvim logično očekivali centaršut iz takve situacije, ali je Hulk imao potpuno drugačiji plan.

Oglasi

Ni golman očito nije očekivao udarac je je postavio dvojicu igrača u živi zid, a potom je Hulk "ispalio raketu" lijevom nogom i lopta je završila u rašljama gola Sao Paula što je šokiralo sve prisutne na stadionu.

Hulk je i ovaj put demonstirrao kakvu snagu ima u lijevoj nozi, a o njegovom spektakularnom golu već sada bruje svi na društvenim mrežama.

Ovaj 37-godišnjak i ove sezone igra u zaista nevjerovatnoj formi i pokazuje da uopšte ni ne razmišlja o penziji.

Na dosadašnjih 40 mečeva ove sezone zabio je čak 22 gola i upisao pet asistencija. Inače, Hulk s Atletico Mineirom ima ugovor do kraja 2026. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi