Interu veliki derbi protiv Juventusa, Stara dama sve dalje od titule

Serija A

Interu veliki derbi protiv Juventusa, Stara dama sve dalje od titule

E. Škorić

U derbiju 23. kola Serije A Inter je bio bolji od Juventusa sa 1:0, a jedini gol je zapravo autogol Federica Gattija. Interu ovaj trijumf donosi +4 na tabeli uz utakmicu manje.

Još 15 kola ostalo je do kraja prvenstva i zaista je suludo sada govoriti ko će biti prvak, ali Inter je na jako dobrom putu. Igraju sjajno od početka sezone, mnogo toga im ide u prilog, a i u direktnim okršajima sa rivalima pokazuju da su oni ti koji treba da budu nagrađeni medaljama.

Juventusu bi značilo mnogo da je večeras osvojio barem bod, ali tim Maxa Allegrija nije bio dovoljno dobar da to napravi, mada je Stara dama imala svoje šanse, no nisu iskorištene.

Inter je djelovao bolje na terenu i sasvim je zasluženo došao do 18. pobjede u prvenstvu. Autogol Gattija iz 37. minute na kraju je Neroazzurrima omogućio veliko slavlje.

Inter je izgubio samo jedan meč, a u narednom kolu još jedan ozbiljan izazov, pošto će ekipa Simona Inzaghija gostovati Romi na Olimpicu koja je pod vodstvom novog trenera Danielea De Rossija upisala dvije pobjede.

Oglasi

Što se Juventusa tiče, slijedi domaći duel s Udineseom. Iza Intera i Juventusa smjestio se Milan sa 49 bodova. Rossoneri i dalje nisu otpisani, ali osam bodova zaostatka za Interom ne čini se malo.

Inače, ovo kolo kompletiraće se duelom Rome i Cagliarija u ponedjeljak navečer. 

Uoči večerašnje utakmice Inter - Juventus, direktor Nerazzurra Giusepep Marotta nagovijestio je dolazak Pietra Zelinskog iz Napolija kojem na ljeto ističe ugovor, a također je istakao da napreduju pregovori oko produženja ugovora sa Lautarom Martinezom.

“Sljedeće sezone imat ćemo još više takmičenja jer se Inter plasirao na Svjetsko klupsko prvenstvo, tako da tražimo sve konkurentniju ekipu s prvim i suprvim izborima. Prilike poput Zielinskog ili drugih igrača su nešto što moramo slijediti. Vidjet ćemo hoćemo li ga uspjeti potpisati, ali ima vještine koje tražimo.”

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Nedavno smo prekinuli zbog zauzetog perioda, ali mirno ćemo nastaviti razgovore. Treba vremena, ali odnos je sjajan i ne vidim neku pretjeranu zabrinutost", dodao je.

Bez Argentinca Inter teško da bi bio tu gdje jeste. Prvi je strijelac kluba, ali i Serije A sa 19 pogodaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi