Giuseppe Marotta pred derbi s Juventusom objavio ime velikog Interovog pojačanja

Bit će Inter još jači

Giuseppe Marotta pred derbi s Juventusom objavio ime velikog Interovog pojačanja

E. Škorić

Inter je večeras na Giuseppe Meazzi ugostio Juventus i želi da poveća ili u najgorem slučaju zadrži prednost koju ima u odnosu na rivala iz Torina u borbi za Scudetto, a ona trenutno iznosi samo jedan bod, s tim da Inter 28. februara protiv Atalante ima da odigra zaostali meč.

Inter ove sezone igra sjajno i želi do Scudetta, a utakmica protiv Juventusa od velike je važnosti, čega je svjestan i direktor Nerazurra Giuseppe Marrotta.

“Ovo vrijedi puno, ali ne sve. To je Derby d'Italia, susret dvije vrlo jake ekipe. To je važan test koji će nam dati odgovore iz uvjerljive izvedbe. To bi moglo stvoriti još više samopouzdanja, ali postoji mnogo utakmica i bodova koje možete zgrabiti. Kao što smo često vidjeli, takozvane 'provincijske' momčadi mogu biti opasne i odnijeti bodove kad se to najmanje očekuje", rekao je Marotta pred derbi koji je počeo u 20:45h.

Rečeno je da je dolazak u finale Lige prvaka prošle sezone doista dao Interu osjećaj vjere u sebe kojeg prije nije bilo.

“To je sigurno ovoj grupi dalo više samopouzdanja, jer mnogi od njih nikada prije nisu iskusili ovu vrstu razine. Važno je držati letvicu visoko, ali kao što uvijek govorim, važno je ne biti bahat, već biti ambiciozan".

Oglasi

“Naravno da se Inter mora boriti za važne trofeje. Ako druge momčadi budu bolje, skidamo im kapu", dodaje bivši direktor Juventusa, koji je potom najavio Interovo pojačanje za ljeto.

Piotr Zelinski napušta Napoli na ljeto jer mu ističe ugovor, a Marotta je dao naslutiti da će Poljak doći na Meazzu.

“Sljedeće sezone imat ćemo još više takmičenja jer se Inter plasirao na Svjetsko klupsko prvenstvo, tako da tražimo sve konkurentniju ekipu s prvim i suprvim izborima. Prilike poput Zielinskog ili drugih igrača su nešto što moramo slijediti. Vidjet ćemo hoćemo li ga uspjeti potpisati, ali ima vještine koje tražimo.”

U međuvremenu, još uvijek traju pregovori o produženju ugovora s Lautarom Martinezom, za šta njegov agent i dalje uvjerava da neće biti problem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Nedavno smo prekinuli zbog zauzetog perioda, ali mirno ćemo nastaviti razgovore. Treba vremena, ali odnos je sjajan i ne vidim neku pretjeranu zabrinutost", dodao je.

Bez Argentinca Inter teško da bi bio tu gdje jeste. Prvi je strijelac kluba, ali i Serije A sa 19 pogodaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi