Investitori digli ruke, gasi se hrvatski prvoligaš?

Teški dani za Inter

Investitori digli ruke, gasi se hrvatski prvoligaš?

Samir Mlaćo

Zbog pandemije koronavirusa virusa veliki broj sportskih klubova zapast će u probleme, prije svega finansijske prirode.

Hrvatski prvoligaš Inter iz Zaprešića mogao bi doživjeti ono najgore - gašenje.

Grupacija okupljena oko menadžera Velibora Kvrgića koja je ove protekle zime investirala u klub, digla je ruke.

Klub je odmah napustio i trener Željko Petrović.

Petrović je za Sportske novosti kazao da mu je Kvrgić rekao da zbog neizvjesne situacije uzrokovan koronavirusom više nije u mogućnosti sa svojim partnerima investirati u klub.

"Moj je ugovor, inače, trajao do 30. svibnja, međutim rekli su mi kako nema potrebe da ostajem u Interu, budući da više neće financirati klub. A oni su me i doveli u Inter, rekli su mi da ne mogu ostvariti ono što su obećali te da je ovaj sporazumni raskid najbolje rješenje u ovako teškoj situaciji", dodao je Petrović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Klub će sigurno napustiti i glavni nogometaši, a da li će ovo značiti totalni raspad i gašenje kluba ostaje nam da vidimo.

Inter nakon 26. kola ima 17 osvojenih bodova, koliko i posljednjeplasirani Varaždin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi