Inzaghi: Ovo je historijska pobjeda za klub
Foto: EPA

Trener Lazija nakon trijumfa nad Juventusom

Inzaghi: Ovo je historijska pobjeda za klub

Lazio je danas upisao veliku gostujuću pobjedu nad Juventusom rezultatom 1:2. Poveo je Juve preko Douglasa Coste, ali je Ciro Immobile svojim golovima u drugom poluvremenu donio preokret Laziju. 

Prava drama se gledala i u samom finišu utakmice, tresao se okvir gola Lazija, potom su Rimljani imali veliku šansu, a Dybalin penal je u 97. minuti odbranio Strakosha.

U konačnici se hrabra taktika trenera Lazija Simonea Inzaghija itekako isplatila, a italijanski stručnjak je nakon utakmice istakao da će današnja pobjeda ostati zapisana kao jedna od najvećih u historiji njegovog kluba.

"Ovo je rezultat koji će ostati zapisan u historiji kluba. Na poluvremenu sam momcima rekao da smo mogli biti bolji pred golom Juventusa i da samo moramo poraditi na zadnjem pasu", izjavio je za Mediaset Premium Inzaghi nakon velike pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Igrali smo dobro, ali nam je za pobjedu bilo potrebno više, morali smo igrati bez pritiska i 'bistre glave'...Neka se sada priča o Laziju, jer smo postigli nešto sjajno večeras. Momcima idu zasluge za utakmicu koja će ostati upamćena u historiji kluba", istakao je trener Lazija, pa dodao:

"U drugom poluvremenu smo bili slobodniji, pravili smo akcije koje smo uvježbavali na treningu. Nikada nije lako u Torinu, zbog navijača i atmosfere, ali osjećao sam da možemo ugroziti Juvenuts."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi