Iransko 'odrađivanje' sudija koje vide samo rijetki - Tajna im je danas otkrivena
Jurgen Klinsmann dao je poprilično zanimljivo viđenje utakmice koju su odigrali Iranci (Foto: EPA)

Klinsmann otkrio tajnu

Iransko 'odrađivanje' sudija koje vide samo rijetki - Tajna im je danas otkrivena

M. Šljivak

Iran je u 2. kolu Svjetskog prvenstva zasluženo savladao Vels s 2:0 i uključio se u borbu za plasman u osminu finala takmičenja, gdje će biti siguran učesnik ako u posljednjem kolu savladaju Sjedinjene Američke Države, a mogao bi im biti dovoljan i samo jedan bod.

Iranci slave veliku pobjedu protiv Velsa na Svjetskom prvenstvu. Tim Carlosa Quiroza odigrao je fenomenalan meč i upisali su zaslužena tri boda.

Za legendu njemačkog fudbala Jurgena Klinsmanna Iranci su na prljav način došli do pobjede. On tvrdi da su danas sudije 'odrađene' na terenu.

"Način na koji igraju je dio njihove kulture. Oni odrade glavnog sudiju, odrade linijskog i četvrtog sudiju. Konstantno su im u uhu. Dosta je incindenata koji se ne vide. To je njihova kultura. Jednostavno vam unište igru", rekao je Klinsmann.

Legendarni Nijemac smatra da bi situacija bila drugačija da je sudio kvalitetniji i bolji sudac.

"Bilo bi drugačije da je sudio drugi sudija. Uvijek su imali petoricu fudbalera oko sudije i to Velsu nikako nije išlo u prilog", istakao je legendarni njemački fudbaler.

Oglasi

Iranci su u domovini napravili veliko slavlje nakon pobjede. Na ulicama Teherana i drugih gradova navijači pojavio se ogroman broj navijača.

Svi slave veliku pobjedu i nema dileme da će čitava nacija nestrpljivo čekati meč protiv Sjedinjenih Američkih Država u kojem imaju šansu da po prvi put u historiji ostvare plasman u nokaut fazu.

Slavlje na ulicama Teherana nakon velike pobjede selekcije Irana protiv Velsa na Svjetskom prvenstvu u Kataru (Foto: EPA)

Na prethodnih pet takmičenja Iranci su završavali učešće u grupnoj fazi takmičenja uz ukupno dvije ostvarene pobjede.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Trijumf protiv Velsa bio im je treći u historiji Svjetskog prvenstva i nema dileme da bi plasman dalje bio najveći uspjeh ove selekcije koji dolazi u veoma teškim vremenima za narod u ovoj zemlji.

Meč Iran - SAD na rasporedu je 29. novembra.

Top Komentari

user1571956549
Sipu ga Gospon Klinsmane ..
4 1
user1648586005
A sta bi onda tek rekao za Barcelonu? Alba, Buskec , Cavi u svoje vrijeme najveca pricalica. Sitni faul i eto ih 6-7 oko sudije.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi