Novinarka BBC-a nema granica, a on to ne trpi: "Što ne pitate Engleze i Amerikance o Afganistanu?"

Queiroz pričao s njom nakon press konferencije

Novinarka BBC-a nema granica, a on to ne trpi: "Što ne pitate Engleze i Amerikance o Afganistanu?"

Endin Čaušević

Reprezentacija Irana igra danas svoju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a na jučerašnjoj press konferenciji koju je održao Carlos Queiroz bilo je priče više o politici nego o sportu, a novinarka BBC-a je svojim ponašanjem posebno naljutila ovog iskusnog trenera i on je odlučio da reaguje.

Iranci su se našli u centru pažnje već na svom prvom nastupu na Mundijalu na kojem su ubjedljivo poraženi od Engleske sa 6:2, ali nakon utakmice bilo je više priče o političkim stvarima nego o fudbalu.

Kao što je već poznato u Iranu traje već odavno protest protiv vlasti nakon što je 16. septembra ubijena Mahse Amini, te su u ovoj državi pokrenuti ogromni protesti zbog toga što su ugrožena prava žena i to na najgori način.

Vlast u Iranu pokušava na sve načine da utiša i završi taj protest, ali ni slutili nisu da će to otići i van granica te zemlje. Čak su i fudbaleri Irana na Mundijalu pokazali nezadovoljstvo zbog statusa žena u svojoj državi što je pokrenulo lavinu novih komentara.

Jasno je da su reprezentativci Irana pokazali nezadovoljstvo zbog trenutnog stanja u zemlji i svega onoga što se dešava ženama u Iranu, te su kao znak protesta odbili pjevati himnu svoje domovine na meču protiv Engleske.

Sve to odobrio je i selektor ove reprezentacije Carlos Queiroz, ali iskusni trener smatra da više nema potrebe da se fudbaleri petljaju u političke stvari i da je sada jedino bitno da se potpuno fokusiraju na nastup na Mundijalu i pokušaju barem koliko-toliko u današnjem meču protiv Velsa ispraviti loš utisak iz prve utakmice.

Oglasi

Jučer su Iranci održali press konferenciju pred meč protiv Velsa, a uz Queiroza se pojavio i napadač Mehdi Taremi. U centru pažnje našla se novinarka BBC-a, Shaimaa Khalil, koja je htjela da pita Taremija za dešavanja u Iranu, ali Queiroz to nije dopustio.

Selektor Irana poručio je da više ne žele pričati o politici i da je krajnje vrijeme da puste njegov tim da se fokusiraju na nastup na Svjetskom prvenstvu i da je sada fudbal jedina stvar o kojoj žele da pričaju.

To se ovoj novinarki baš i nije svidjelo koja je imala svađu s Queirozom nakon završetka press konferencije, a on je tu bio veoma direktan i zamolio ju je da više ne postavlja igračima takva pitanja i da je vrijeme da ih puste na miru.

"Da li smatrate da nije fer da ne možemo postaviti takvo pitanje?", pitala je novinarka Queiroza kada je on nakon press konferencije odlučio da razgovara s njom i objasni joj neke stvari, te je odgovorio:

"Sada da ja vas pitam jednu stvar. Press konferencija je završena mislite li da je fer i ok da takva pitanja postavljate drugim trenerima? To je jedino što vas pitam".

"Apsolutno, ali pitam igrača Irana o dešavanjima u njegovoj državi", odgovorila je Khalil, a zatim je selektor Irana ponovo reagovao.

"Zašto ne pitate druge trenere slične stvari? Zašto ne pitate Southgatea šta misli o Engleskoj i Americi o stvarima koje su radili u Afganistanu? Zašto to pitanje ne postavite selektoru Amerike?", jasno je poručio Queiroz, a zatim je napustio salu za press konferencije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jasno je da se u Kataru priča najmanje o fudbalu, a mnogo više o nekim drugim stvarima što je očito zasmetalo selektoru Irana i on je zamolio da njegovim igračima daju mira pred naredne utakmice i da je vrijeme da se pokušaju, ako je to ikako moguće, maksimalno fokusirati samo na fudbal.

Top Komentari

King_Kenny
...bravo Queiroz,odlicno si joj ga suknuo...
0 0
K79
a traka one love to nista cccc :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti