Iranac ruši rekord i dolazi u Premier ligu

Jahanbakhsh potpisuje za Brighton

Iranac ruši rekord i dolazi u Premier ligu

Fudbalska reprezentacija Irana je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostavila odličan dojam uprkos eliminaciji već u grupnoj fazi takmičenja.

Pobjeda nad Marokom, remi sa Portugalom i minimalan poraz od Španije su rezultati kojim Iranci definitivno mogu biti zadovoljni, a neki reprezentativci ove selekcije su nakon Mundijala osigurali velike transfere.

Jedan od njih je Alireza Jahanbakhsh, 24-godišnji krilni napadač koji će u narednim danima vjerovatno potpisati za Brighton. Jahanbakhsh je trenutno fudbaler AZ Alkmaara, a prošle sezone je bio prvi strijelac Eredivisije sa 21 golom na 33 odigrane utakmice. Tome je dodao i 12 asistencija.

Iranski napadač je na putu da sruši klupski rekord AZ-a pošto će vjerovatno biti prodan za 25 miliona eura. Dosadašnji rekorder je Vincent Janssen, kojeg je AZ prodao Tottenhamu za 22 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kakav će posao AZ napraviti sa Jahanbakhshom najbolje pokazuje podatak da je 2015. godine doveden iz NEC Nijmegena za samo 1.8 miliona eura. Osim Brightona, za njega interes pokazuje i Leicester, dok ga je ranije želio Napoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi