Iranac slavio pobjedu SAD-a, bilo je to zadnje što je uradio u životu

Sve se desilo rano jutros

Iranac slavio pobjedu SAD-a, bilo je to zadnje što je uradio u životu

E. Oštraković

Reprezentacija Irana sinoć je igrala utakmicu za prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva, a protivnik je bila selekcija SAD-a.

Irancima je odgovarao i neriješen rezultat na ovoj utakmici, ali na kraju su poraženi sa 1:0, te je u osminu finala prošla reprezentacija SAD-a.

Pobjednički gol viđen je u 38. minuti kada je Dest sjajno probio po desnoj strani, te centrirao, a strijelac je bio Pulišić.

Ipak, danas su iranski mediji prenijeli informacije zbog kojih je rezultat utakmice koja je odigra sinoć pao u drugi plan.

Naime, kako su prenijeli iranski mediji, Mehran Sammak ubijen je u području sjevernog Irana jer je slavio pobjedu SAD-a protiv Irana.

On je ubijen jer se vozio sa svojim automobilom, te je svirao i slavio pobjedu SAD-a protiv Irana na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Kataru.

Oglasi

Sammak je navodno ubijen rano jutros i to tako što mu je pucano u glavi, a navodno su ga ubili snage sigurnosti iranskog Islamskog režima.

Sve je objavio njemački advokat, Niema Movassat, na svom zvaničnom Twitter nalogu.

"Mehran Sammak je imao samo 27 godina. Sljedbenici režima pucali su mu u glavu u Anzali, u sjevernom Iranu. Razlog ubistva je taj jer je slavio ispadanje Irana sa Svjetskog prvenstva tako što je svirao iz auta", stoji u objavi Movassata.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovu vijest su potvrdili i brojni iranski novinari, kao i novinske agencije u toj zemlji, te je zaista užasno to što se dogodilo mladiću, a sve zbog sviranja iz automobila nakon eliminacije Irana sa Svjetskog prvenstva.

Top Komentari

Husrefbeg22
Sve informacije treba uzeti s rezervom. Zamislite da je neko na taj nacin slavio nekada u Jugoslaviji pobjedu Njemacke nad Jugoslavijom, ziva bi ga oderali. A s druge strane ne razumijem ljude koji se na taj nacin opiru rezimu. Svako ima pravo voliti ili ne voliti svoju vladu, ali to ne znaci da trebaju biti protov svoje drzave.
7 4
SEJFUDIBIKODZE
Bože sačuvaj kakva zemlja,prvo one djevojka a sada momak, sve to u ime islama i boga,ma nije ovo istina toliki neljudi nemogu biti,.
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi