Irci u finišu utakmice došli do remija protiv Belgije

Prijateljski meč u Dublinu

Irci u finišu utakmice došli do remija protiv Belgije

Endin Čaušević

Reprezentacija Belgije danas je u prijateljskoj utakmici remizirala protiv Irsku sa 2:2.

Belgijanci su iskoristili reprezentativnu pauzu da odigraju nekoliko pripremnih utakmica pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Današnja prijateljska utamica igrala se na Aviva stadionu u Dublinu, a na kraju je rezultat bio 2:2.

Roberto Martinez je kombinovao sastav u ovoj utakmici i šansu je dao većinom igračima koji nemaju previše prostora za igru u dresu reprezentacije.

Belgijanci su odlično počeli meč i poveli su već u 12. minuti kada je Vanaken asistirao za Batshuayia koji je pogodio za 1:0.

Međutim, Irci su uspjeli do kraja prvog poluvremena da poravnaju na 1:1. Domaći tim do gola je stigao u 35. minuti, a mrežu Belgije zatresao je Ogbene.

No, Belgija je u drugom poluvremenu uspjela da dođe ponovo do vodstva. Gosti su poveli u 58. minuti kada je Vanaken pogodio na asistenciju Hazarda za 2:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Kada se očekivalo da će meč završiti sa 2:1 selekcija Irske je došla do gola. Domaći su u 85. minuti uspjeli da poravnaju na 2:2, a pogodak je postigao Browne i tako donio remi svojoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi