"Neću se odazvati pozivu u reprezentaciju jer selektor zabranjuje da se puše cigarete"
FOTO: EPA

Bivši igrač Rome u centru pažnje

"Neću se odazvati pozivu u reprezentaciju jer selektor zabranjuje da se puše cigarete"

H. Zilić

Belgijski fudbaler Radja Nainggolan nakon dužeg vremena stigao je u centar javnosti.

Govorilo se o mogućem povratku Nainggolana u nacionalni tim Belgije, nakon dobrih nastupa u dresu Antwerpena, međutim pomenuti fudbaler nema namjeru da se vrati i kada bi stigao poziv selektora Roberta Martineza, a razlog je ponašanje Martineza prema igračima.

"Kada bi doašo poziv Martineza ne bih prihvatio, jer je on trener koji gradi autoritet na nekim zabranama. Recimo, ne dozvoljava igračima da puše cigarete, da se opuste uz izlazak, što je apsurd", rekao je Nainggolan i dodao:

"Ja prvi nemam problem sa plućima zbog poneke cigarete, a izlasci ne utiču na karijeru. Svi mi imamo period kada se trebamo opustiti. Ako igrač daje maksimum na treningu i utakmici, trener ne treba da brine o njegovom privatnom životu."

Nainggolan je ranije bio u skandalima, a najsvježiji je u augustu ove godine.

Iskusnog belgijskog veznjaka je zaustavila policijska patrola. Bilo je to u 4 ujutro to zbog prekoraćenja brzine. Nainggolan je nakon toga uradio alkotest koji je bio pozitivan te je u krvi imao više promilia od zakonski dozvoljene mjere.

Sve je to Nainggolana koštalo oduzimanjem dozvole i to baš u danima kada je u novom klubu predstavljen kao osoba koja treba biti primjer najmlađima.

Inače, iskusni veznjak je sklon ispadima, tako se tokom boravaka u Interu javno svađao s navijačima Nerazzurra pa je bio i suspendovan zbog nediscipline.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ovaj 33-godišnjak je punu igračku afirmaciju stekao u Cagliariju gdje je igrao od 2010. do 2014. godine kada odlazi u Romu za 18 miliona. U Cagliariju je bio i prošle sezone na posudbi iz Intera.

Radja Nainngolan (33) je u dosadašnjoj karijeri skupio 30 nastupa za reprezentaciju Belgija i postigao šest pogodaka.

Top Komentari

zajid08
Cuj neda da se pusi i pije....ccc..kakav je to selektor :)
6 0
King_Kenny
...fenomenalan igrac koji je mogao imati mnogo bolju karijeru,ali je sam sebe zaj*bao...nadao sam se da ce ga Liverpool uzeti onda kada je i Salaha.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti