Thierry Henry je izveo jednu od najvećih prevara ikad i to mu nikad neće biti zaboravljeno

Publika u Dublinu ga je dočekala 'na nož'

Thierry Henry je izveo jednu od najvećih prevara ikad i to mu nikad neće biti zaboravljeno

Midhat Šljivak

Legendarni francuski fudbaler Thierry Henry imao je veliku karijeru, ali mrlja pored njegovog imena je igranje rukom u duelu baraža 2009. godine protiv Republike Irske.

Francuska je na Saint-Denis došla s prednošću od 1:0 iz Dublina, ali je Irska čudesnom igrom i pogotkom Robbieja Keanea uspjela da usred Pariza izbori produžetak.

Međutim, tada Henry pravi veliku prevaru. U 103. minuti meča rukom je smirio loptu u kaznenom prostoru, dodao ju je Williamu Gallasu koji pogađa mrežu za 1:1.

Sudije na čelu s Martinom Hanssonom iz Švedske nisu vidjele ili nisu htjele vidjeti igranje rukom Henryja. Uzaludni su bili veliki protesti Iraca, gol je priznat i Francuska je otišla na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku.

Od tog trenutka legendarni napadač je nepoželjna osoba u Irskoj, a da mu Irci nikad neće zaboraviti prevaru koju je izveo pokazuje večerašnja reakcija publike na utakmici u Dublinu protiv Belgije.

Henry, koji radi kao pomoćnik Roberta Martineza u reprezentaciji Belgije, prikazan je na velikom ekranu Aviva stadiona u Dublinu, a navijači Irske su pokazali šta misle o njemu.

Uslijedili su ogromni zvižduci i uvrede. On će zauvijek za Irce ostati prevarant koji im se ispriječio na putu ka Svjetskom prvenstvu jer je ono što je izveo bilo baš nesportski i bezobrazno.

Top Komentari

user1576541640
Do tad mi je bio drag igrac ali od tad sam ga zamrzio
7 0
ubnt2
A jeste baš svi fini, pa je li on kirv što je sudija slijepac.Da meni neko kaže da sudija neće vidjeti ja bih rukom dao golom a ne uštopo.Svako se bori za sebi dobro...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti