Gore društvene mreže: "Peljto više ne smije suditi utakmice Lige prvaka"
FOTO: EPA

Našao se na udaru navijača

Gore društvene mreže: "Peljto više ne smije suditi utakmice Lige prvaka"

H. Zilić

Bh. sudija Irfan Peljto večeras je sudio duel prvog kola grupe E Lige prvaka između Feyenoorda i Celtica koji je završen rezultatom 2:0 za nizozemski tim, a Peljto je vodio glavnu riječ na ovom susretu.

Naš sudija je pokazao dva crvena kartona igrčaima Celtica, dosudio je i penal za domaće koji nisu iskoristili.

Nakon utakmice Peljto je bio na žestokom udaru navijača Celtica koji smatraju da je suđenje bilo kriminalno.

Mnogi vjeruju da je Peljto glavni krivac za poraz njihovog tima. Ne komentarišu veoma blijedo izdanje svog tima nego su sve stavili na leđa Irfana Peljte.

Peljto je bio na vrhunskom nivou i nije dozvolio puno priče, bio je siguran u svoje odluke.

Oglasi

"Peljto je katastrofa", "Ako ima pravde Peljto više neće suditi utakmice Lige prvaka", "Gdje ste našli ovog sudija. užasan je", "Peljto više ne smije suditi utakmice Lige prvaka", samo su neki od komentara frustriranih navijača Celtica.

[twitter]https://twitter.com/OAWG1/status/1704239261875142981[/twitter]

Bilo je i pozitivnih komentara na račun Peljte od neutralnih navijača koji su komentarisali na društvenim mrežama. "Irfan Peljto je čvrsto i pametno sudio", "Veoma dobra utakmica uz odlično suđenje Peljte", neki su od pozitivnih komenatara.

Čini se da bh. sudija nije poželjan u Škotskoj, a ruku na srce pitanje je šta bi Celtic i uradio da su ostali sa 11 igrača do kraja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve u svemu konačan sud o Peljti će dati UEFA, a Bosna i Hercegovina može biti ponosna što je imala sudiju u utakmici grupne faze Lige prvaka.

Top Komentari

Culer
Lik normalno sudio. Kad izgubiš, naravno da ćeš se žaliti.
4 0
Kakaks
Nisu nase sudije ni za ove lige .....
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije