Irfan Peljto vodio glavnu riječ u Rotterdamu!
FOTO: EPA

Trijumf Feyenoorda, po bod za Lazijale i Jorgandžije

Irfan Peljto vodio glavnu riječ u Rotterdamu!

Haris Zilić

Odigrane su utakmice i prvog kola Lige prvaka u grupi E. Uzbuđenja je bilo u Rotterdamu i Rimu i čini se da će ova grupa do kraja biti jako neizvjesna do samog kraja.

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto dobio je čast da večeras sudi duel pomenute grupe. Dijelio je pravdu na meču Feyenoorda i Celtica koji je završen pobjedom domaće ekipe od 2:0.

Poveo je tim iz Nizozemske sa 1:0 golom Stengsa u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Peljto je u Rotterdamu imao pune ruke posla, a škotska ekipa ga neće špamtiti po dobrom.

U 65. minuti dosudio je penal za domaće koji je promašio Paixao. Zatim je pokazao igračima Celtica dva crvena kartona tako da su Škoti meč priveli kraju sa devet igrača.

Oglasi

Prvo je bh. sudija drugi žuti karton dao Lgaerbielkeu u 64. minuti, a zatim direktan crveni Holmu u 68. minuti. Drami u Rotterdamu nije bio kraj jer je Peljto nakon signalizacije VAR-a poništio gol domćinima u 71. minuti, pogodio je bio Gertruida.

Sve dileme oko pobjednika otklonio je Jahanbakhsh koji je u 76. minuti pogodio za 2:0m ispostavit će se konačan rezultat utakmice.

U drugom meču ove grupe drama je bila u Rimu.

Ateltico Madrid je kao gost vodio protiv Lazia 0:1 golom kojeg je dao Barrios u 29. minuti utakmice, a bod domaćinima donosi golman Provedel u petoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Liga prvaka, grupe E, prvo kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Feyenoord - Celtic 2:0 (Stengs 45+2', Jahanbakhsh 76')

Lazio - Ateltico Madrid 1:1 (Provedel 90+5'/Barrios 29')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi