Irfan Peljto sudi play-off Lige prvaka, a na terenu će biti još jedan Bosanac!
Prije otprilike dva mjeseca, UEFA je Irfana Peljtu nagradila promocijom u elitnu kategoriju sudaca.

Najbolji bh. sudija ide u Poljsku

Irfan Peljto sudi play-off Lige prvaka, a na terenu će biti još jedan Bosanac!

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

Nakon što su sinoć revanš meč trećeg pretkola odigrali AEK i GNK Dinamo Zagreb, poznati su svi parovi play-offa Lige prvaka. Jednu od prvih utakmica suditi će i najbolji bh. sudija Irfan Peljto, zajedno sa svojim pomoćnicima.

Pretkola evropskih takmičenja ušla su u posljednju fazu, odnosno ostalo je još da se odigraju play-off utakmice za Ligu prvaka, Evropsku ligu i Konferencijsku ligu.

Bosna i Hercegovina će po prvi put imati svoj klub u grupnoj fazi, a vidjet ćemo da li će to biti Evropska ili Konferencijska liga, s obzirom na to da Zrinjski očekuje dvomeč protiv austrijskog LASK-a u play-offu Evropske lige.

Jasno, Bosna i Hercegovina ima i mnoge fudbalere u svim takmičenjima kao predstavnike, no tu je i najbolji bh. sudija, Irfan Peljto.

On je u junu ove godine prekomandovan u elitnu kategoriju sudaca što je nagrada od UEFA-e za dobar rad, a sada su on i njegova ekipa ponovo dobili važan zadatak od krovne kuće evropskog fudbala.

Naime, Irfan Peljto biti će glavni sudija na terenu ArcelorMittal Park u poljskom Sosnowiecu gdje za dva dana Rakow dočekuje danski Kopenhagen. Radi se o prvoj utakmici play-offa Lige prvaka. 

Oglasi

Damir Lazić i Davor Beljo biti će asistenti Irfanu Peljti, dok će četvrti sudija biti kontroverzni Miloš Gigović.

Inače, na pomenutom meču Rakowa i Kopehagena na terenu će biti još jedan Bosanac, a to je reprezentativac naše zemlje i stoper Rakowa, Adnan Kovačević.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, on je ovog ljeta stigao u Rakow iz mađarskog Ferencvaroša, a i ranije je ovaj bivši stoper Sarajeva igrao u Poljskoj kada je nosio dres Korone.

Što se tiče Rakowa i Kopenhagena, putnika u grupnu fazu znat ćemo tek 30. augusta kada odigraju revanš susret u glavnom gradu Danske.

Top Komentari

Drakula
VLADAN KOVACEVIC NAJBOLJI GOLMAN OTKAD POSTOJI BiH. Ovi mu ostali kopacke brisat ne mogu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti