I na Koševu nestrpljivo čekaju vijesti iz Poljske koje bi im mogle donijeti više od milion eura

Vladan Kovačević se povezuje s Violama

I na Koševu nestrpljivo čekaju vijesti iz Poljske koje bi im mogle donijeti više od milion eura

Midhat Šljivak

FK Sarajevo je u ljeto 2021. godine prodao golmana Vladana Kovačevića poljskom Rakowu za 300.000 eura, a u ugovor je ubačena klauzula po kojoj će Bordo timu pripasti 15 posto od narednog transfera. S obzirom na to da bi Kovačević uskoro mogao napraviti milionski transfer u FK Sarajevo bi moglo ozbiljno profitirati jer se 25-godišnji golman povezuje s brojnim poznatim klubovima.

Vladan Kovačević odavno se povezuje s odlaskom iz poljskog šampiona Rakowa. Nedavno se pojavila informacija kako je Bayer Leverkusen za njega spreman izdvojiti sedam miliona eura, ali ostalo je na tome i nema novih informacija o ovom poslu.

U međuvremenu se pojavio i interes Benfice, a poljski mediji pišu kako je na prethodnom meču Rakowa u Ligi prvaka na tribinama boravio skaut Fiorentine.

Razlog njegovog dolaska navodno je upravo Kovačević koji je u ovom susretu primio dva pogotka (3:2), ali još uvijek se ne zna s kakvim je dojmovima otišao nazad u Firencu.

O eventualnoj ponudi vjerovatno će se čuti uskoro. Ono što je poznato je to da Rakow ne želi prihvatiti ponudu manju od osam miliona eura, a to je jako bitno i za FK Sarajevo.

Oglasi

Ako bi 25-godišnji čuvar mreže bio prodat za cifru koju poljski prvak traži, Bordo tim bi itekako profitirao jer bi u tom slučaju na njihov račun leglo 1.2 miliona eura.

Nikako to nije zanemariva cifra za naše uslove i definitivno će i na Koševu osluškivati šta će se desiti s njihovim nekadašnjim golmanom.

Kovačević je na golu Sarajeva bio od 2016. godine i sa bordo klubom je osvojio dva naslova prvaka BiH, te dva Kupa BiH.

Transfer u poljsku Ekstraklasu se ispostavio kao pravi potez za njegovu karijeru. Postao je prepoznatljiv širom Evrope, pa je u međuvremenu zaradio i poziv reprezentacije Srbije, iako je ranije nastupao za Bosnu i Hercegovinu.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

FIFA pravila mu međutim ne dopuštaju da nastupi za Orlove, pa će vjerovatno ostatak karijere Kovačević provesti bez nastupa u nekoj od A selekcija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Ovi ga vec 2 godine prodaju, ali niko ne kupuje. Sve je to na dugom stapu.
2 1
Starigrad01
E,moj brate.Para na paru,uš na fukaru.Veliko si moje Sarajevo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi