Mogući protivnik Zrinjskog spremio pravu transfer bombu!

Fenomenalan posao

Mogući protivnik Zrinjskog spremio pravu transfer bombu!

Esmer Oštraković

Ekipa Zrinjskog upisala je poraz na domaćem terenu od Slovana u okviru 2. pretkola Lige prvaka, te su tako sebi otežali posao kada je riječ o prolazu u treće pretkolo.

Naravno, evropski put za Zrinjski nije gotov čak i u slučaju poraza i u revanš utakmici jer onda idu u 3. pretkolo kvalifikacija za Evropsku ligu.

Poznato je i ime mogućeg protivnika ukoliko Zrinjski bude eliminisan iz kvalifikacija za Ligu prvaka, a to je poraženi iz duela Breidablik - Kopenhagen.

Kopenhagen je u prvoj utakmici slavio na gostovanju kod Breidablika sa 2:0, te su tako jednom nogom zakoračili u drugo pretkolo, ali u fudbalu je naravno sve moguće.

A kako stoje stvari uprava Kopenhagena u narednim danima finalizirat će dovođenje velikog pojačanja u klub.

Oglasi

Naime, Mohamed Elyounoussi ubrzo bi trebao postati novi fudbaler Kopenhagen nakon što mu je istekao ugovor sa Southamptonom.

Novinar Farzam Abolhosseini otkrio je to na svom Twitter nalogu.

"Kopenhagen priprema veliki transfer. Oni su u pregovorima sa Mohamedom Elyounoussijem, kojeg žele dovesti jer je slobodan igrač. Mnogi veliki klubovi ga žele, ali Kopenhagen završava posao. Ovog ljeta neću imati veće vijesti, tako da izvolite ovu bombu", napisao je Abolhosseini.

Elyounoussi je karijeru počeo u Sarpsborgu odakle je otišao u Molde.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Iz Moldea je prešao u Basel, a sjajne igre tamo donijele su mu 2018. godine transfer u Southampton za 18 miliona eura.

Bio je na posudbi u Celticu, ali je igroa sjajno i u Premiershipu. Na kraju sezone istekao mu je ugovor, te je sada slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti