Je li Peljto odsudio meč karijere?

Odličan nastup bh. sudija

Je li Peljto odsudio meč karijere?

Admin Čaušević

Irfan Peljto je već godinama najbolji bh. sudija što konstantno pokazuje i u međunarodnim utakmicama.

Peljto je u četvrtak sudio meč evropske lige između Sivasspora i Maccabijja iz Tel Aviva i taj susret mu je možda i najbolje odrađeni susret u karijeri.

Iako je imao pune ruke posla posebno u drugom poluvremenu kada je dodusio penal za goste te isključio domaćeg igrača Camaru Sarajlija je sve vrijeme imao kontrolu nad mečom.

UEFA-in posmatrač Kenneth Clark je Peljtu i njegove pomoćnike nagradio s fantastičnim ocjenama. Glavni arbitar je dobio visoku ocjenu, a Škot je procijenio da je Peljto svaku ključnu odluku donio ispravno.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvi asistenet Amer Macić je dobio identičnu ocjenu kao Peljto, dok su odličan posao odradili i drugi pomoćnik Davor Beljo  te četvrti arbitra Admir Šehović.

Nakon povratka iz Turske Peljto je sudio mostarski derbi gdje je također bio na nivou, a naredno iskušenje je sarajevski duel između Sarajeva i Željzničara u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Top Komentari

forgemp
Za Peljtu se i ne pamti los mec! Spada u kremu svjetskih sudaca, ubrzo ce i u LP. Zasto nije dosad u LP, zato sto u BiH nema VARa pa je morao na obucavanje.
12 2
Zulfikar
Salem Prolic je 100x bolji i zbilja je cudo sto nije dogurao do finala SP ili pak LS-a.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi