Irfan Peljto sudi polufinale omladinske Lige prvaka
Irfan Peljto pred početak posljednjeg vječitog derbija na Grbavici

Važan zadatak za bh. sudije

Irfan Peljto sudi polufinale omladinske Lige prvaka

Baš poput "prave" i Liga prvaka za mlade ulazi u svoju završnicu, a UEFA za preostale mečeve ovog takmičenja želi delegirati što kvalitetnije djelioce pravde.

Završnica UEFA-ine omladinske Lige prvaka se igra u Nyonu, a pravdu na jednom od polufinalnih susreta dijelit će sudije iz Bosne i Hercegovine.

Naime, u polufinalu omladinske Lige prvaka između Hoffeneheima i Porta sudit će ponajbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Peljto je minulog vikenada odlično odradio posao na vječitom sarajevskog derbiju, a već 26. aprila ga očekuje zadatak na međunarodnoj sceni.

Njegovi pomoćnici na ovoj utakmici će biti Ibrišimbegović i Beljo dok će Šehović imati ulogu četvrtog sudije. Naravno, svi pomenuti su bh. arbitri.

Irfan Peljto je već imao priliku dijeliti pravdu u omladinskoj Ligi prvaka, sudio je i jednu utakmicu kvalifikacija za "pravu" Ligu prvaka, utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope i meč grupne faze Lige Evrope između Salzburga i Rosenbroga.

Ovaj 34-godišnji Sarajlija se trenutno nalazi u drugoj UEFA-inoj sudijskoj grupi, ali bi uskoro trebao biti prebačen u elitnu.

Još ranije smo pisali da je Peljto pozvan na UEFA-in Seminar za međunarodne sudije kategorije 2 koji se održava u maju.

Na pomenuti seminar je pozvano 40 od ukupno 85 sudija iz druge grupe, a od njih se očekuje da će uskoro preći u prvu i suditi najveće evropske mečeve.

Top Komentari

Edin Merlin
Plavi dječaci misle da je loš sudac i navijač Sarajeva !!!!
7 0
vanja8
Bravo Irfane,potpuno zasluženo...Sigurno jedan od najboljih sudaca u regionu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi