Peljto sudi ljuti gradski derbi, "nadgleda" ga nekadašnji najbolji svjetski sudija!

Novi izazovi za arbitra iz Sarajeva

Peljto sudi ljuti gradski derbi, "nadgleda" ga nekadašnji najbolji svjetski sudija!

A. Čaušević

Irfan Peljto neće suditi ovaj vikend na premijerligaškim terenima, već će imati novi angažman van granica Bosne i Hercegovine.

Naime, najbolji bh. arbitar je delegiran da sudi ljuti atinski derbi između AEK-a i Panathinaikosa. Taj susret se igra u nedjelju.

U grčkom prvenstvu se koristi VAR tehnologija, a iz VAR sobe Peljti će asistirati Nizozemac Clay Ruperti.

Interesnatno, da će kontrolov suđenja sutra na Olimpjskom stadionu u Atini biti Mark Clattenburg, svojevremeno najbolji svjetski arbitar koji je sudio i finale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Super League:

Inače, za pomoćnike su deleigrani Senad Ibrišimbegović i Amec Macić, također poznata sudijska lica sa premijerligaških terena.

Top Komentari

pjanke.sa
Bravo za nase sudije!
2 0
Ko_je_babo
Svaka cast
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti