Možemo biti ponosni: UEFA na fantastičan način nagradila Irfana Peljtu za odličan posao!

Bh. sudija u elitnoj kategoriji

Možemo biti ponosni: UEFA na fantastičan način nagradila Irfana Peljtu za odličan posao!

Endin Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto dobio je od UEFA-e fantastične vijesti jer će od iduće sezone suditi u elitnoj kategoriji što znači da ćemo Peljtu gledati na onim najboljim mečevima u evropskim takmičenjima.

Peljto već nekoliko sezona sa svojim pomoćnicima radi odličan posao u evropskim takmičenjima iz napreduje iz sezone u sezonu.

Nagrada za dobar posao stigla je od UEFA-e, a vijesti iz Nyona su sigurno oduševile našeg najboljeg sudiju.

Naime, Peljto više nije u kategoriji 1 i od nove sezone Peljto će biti u elitnoj kategoriji sudija u Evropi.

Peljto će tako suditi najkvalitetnije mečeve u UEFA-inim takmičenjima u novoj sezoni što je sigurno najbolji pokazatelj o kakvom sudiji se radi.

Bh. sudija je jedan od trojice sudija koje je UEFA prebacila u elitnu kategoriju, a pored njega to su još Alejandro Jose Hernandez (Španija) i Glenn Nyberg (Švedska).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Peljto je i prije nekoliko dana delegiran za meč polufinala Lige nacija između Španije i Italije gdje je bio četvrti sudija.

UEFA pomno prati rad svojih sudija i za dobar posao itekako znaju da nagrade, a Peljto je najbolji dokaz za to.

Top Komentari

enko
I opet ce u nasoj premijeri biti delegiran nego li neke muse,gigovici kaxlagici .moj pilave sta si dozvolio kao clan sudijskog komiteta da ga ponizavate sa istim ilijen manjim brojem delegiranih utakmica od ostalih anonimusa mozda si ljubomoran ili nesto ucjenjen.u svakom slucajubrad,red i postenje se isplati,sretno peljto lave nas.
0 1
Gari Garinča
Sudac čista desetka.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi