UEFA nagradila Irfana Peljtu, ali šta to znači za derbije u Mostaru i Banja Luci?

Sudit će meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

UEFA nagradila Irfana Peljtu, ali šta to znači za derbije u Mostaru i Banja Luci?

Endin Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto ponovo je nagrađen od UEFA-e koja ga je angažovala za još jedan meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Peljto iz sezone u sezonu dobija sve više povjerenja od strane UEFA-e i često ga viđamo na evropskoj sceni, a nakon klupskog na red je došao i reprezentativni fudbal.

Naš najbolji sudija nagrađen je ponovo za svoj dobar posao jer ga je UEFA angažovala na jednoj od utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

U pitanju je utakmica Finske i Kazahstana koja će se igrati u utorak s početkom od 18 sati, a Peljto će biti glavni sudija na tom meču.

Njegovi pomoćnici na ovoj utakmici će biti Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je Milošu Gigoviću pripala uloga četvrtog sudije.

Oglasi

Što se tiče VAR sobe tu će biti arbitri iz Hrvatske. Glavni za VAR na meču Finske i Kazahstana će biti Ivan Bebek, dok će njegov asistent biti Mario Zebec.

Zbog činjenice da će Peljto i njegovi pomoćnici biti angažovani na meču u Finskoj to znači da ih nećemo gledati na bh. terenima u srijedu kada su na rasporedu dvije zaostale utakmice Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naime, u srijedu se igraju dva velika derbija. Prvo će se od 16:30 sati igrati mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža, dok od 19 sati igraju Borac i Sarajevo.

Peljto i društvo koji će biti na meču Finska - Kazahstan neće moći narednog dana biti angažovani na mečevima u Mostaru i Banja Luci.

Top Komentari

Drakula
Znaci Njegomirovic ili Sivac ili Halkic sude borcu nema drugih. Treba im prije utakmice na vrata porodice otic ako bude sudio lose da mi silujemo sve u kuci. Pa nek razmisli kako ce postupit
1 2
Brazuka
Music sudi u mostaru a kazlagic u b luci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi