Bizarno pravilo UEFA-e napravilo pravu pometnju: Irska mora izgubiti od Nizozemske ako misli na EURO

Odgovara im samo poraz

Bizarno pravilo UEFA-e napravilo pravu pometnju: Irska mora izgubiti od Nizozemske ako misli na EURO

Esmer Oštraković

U fudbalu se nekada dese zaista čudne situacije, a jednu od njih na svojoj koži trenutno osjete navijači reprezentacije Irske.

Naime, Irska je izgubila sve šanse za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo koje se igra naredne godine kroz sistem kvalifikacija kroz grupu.

Oni su uspjeli ostvariti samo dvije pobjede u kvalifikacijama i to dva puta protiv Gibraltara, a ostalih pet utakmica su izgubili.

Uprkos svemu tome, postoji šansa da izbore plasman na Evropsko prvenstvo i to putem baraža, a za sve je "kriva" Liga nacija.

Britanski mediji pišu da će Irskoj odgovarati poraz od Nizozemske u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Oglasi

Nizozemci imaju 12 bodova, isto kao i Grčka, a Ircima će odgovarati poraz od ove selekcije i plasman Nizozemske direkto na Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Nizozemske je jedna od sedam reprezentacija koja je bolje plasirana od Irske na rang listi Lige nacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grčka je po rang listi ispod Irske, te je to glavni razlog zbog kojeg Ircima odgovara da izgube od Nizozemske.

Tako će zbog bizarnog pravila UEFA-e Irci moći namjerno izgubiti i imati još jednu priliku za plasman na Evropsko prvnestvo.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Irci su totalna propast, a ne tako davno su imali odlične igrače: Roj i Robi Kin, Daf, Kilbejn, Kinsela, Hart, Toni Kas*****o, Dan, Mirisom, Staunton, Obrajen, Keli, Li Karlsli...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti