Noć kvalifikacija za EP nije mogla bez bez drame koja za Hrvatsku znači muštuluk

Loša vijest za Vatrene

Noć kvalifikacija za EP nije mogla bez bez drame koja za Hrvatsku znači muštuluk

Admin Čaušević

Program kvalifikacija za Evropska prvenstvo nije mogao proteći bez drame što u konačnici predstavlja dobru vijest za Hrvatsku.

Hrvatsku vrlo vjerovatno čeka baraž, a kako stvari stoje jedan od protivnika Vatrenih u doigravanju neće biti reprezentacija Nizozemske.

Popularne Lale su večeras gostovale u Atini te su uspjeli pobijediti Grčku sa 0:1 i to nakon što su postigli gol iz penala duboko u sudijskoj nadoknadi.

U prvom poluvremenu Weghrost je promašio kazneni udarac za goste, da bi u sudijskoj nadoknadi odgovornost preuzeo Van Dik i zabio.

Oglasi

Na Opap Areni se igralo više od 10 minuta sudijske nadoknade, ali su na kraju Lale slavile zlata vrijedan trijumf. 

Francuska je iz grupe B već na Euru, a Nizozemska je sada skočila na drugo mjesto zahvaljujući boljem međusobnom duelu sa Grcima.

U grupi u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina drugo mjesto će vrlo vjerovatno osvojit Slovačka koji je slavila minimalan, ali vrijedan trijumf nad Luksemburgom.

Pobjedu Slovacima je donio Duris u 77. minuti što vrlo vjerovatno znači i osvajanje drugog mjesta iz nedodirljivog Portugala koji je pobijedio BiH sa 0:5.

Ubjedljiv trijumf ostvario je Island na gostovanju kod Lihtenštajna sa 0:4 te su Islanđani zadržali kakve takve šanse za direktan plasman na Euro.

Dva kola prije kraja stanje u grupi J je takvo da Portugal ima 24 bodva, Slovačka 16, Luksemburg 11, Island 10, BiH 9 te Lihtenštajn 0 bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica Belgije i Švedske je prekinuta nakon prvog poluvremna zbog terorističkog napada u Briselu gdje su ubijena dva švedska navijača. Pri prekidu rezultat je bio 1:1.

Iz grupe F plasman na Evropsko prvenstvo su od ranije izborili Belgija kao i Austrija koja je u ranijem terminu sa 0:1 pobijedila Azerbejdžan.

Top Komentari

SamoZrinjski
Ma kakav baraž, jeste li vi normalni, Hrvatska će proći skupinu
3 2
Manager
Zar muštuluk nike radosna vijest?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti