Irski napad: Novi Zlatan kojeg je "pikirao" Mourinho i strijelac kakav se ne sreće često

Adam Idah i Troy Parrott su velike nade irskog fudbala

Irski napad: Novi Zlatan kojeg je "pikirao" Mourinho i strijelac kakav se ne sreće često

Midhat Šljivak

Kadetska reprezentacije Bosne i Hercegovine u petak će protiv Irske odigrati posljednji meč grupne faze na Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

U ovom duelu našoj selekciji igra samo pobjeda kako bi ostvarili plasman među osam najboljih, dok Irska ide dalje i sa neriješenim rezultatom.

Selekcija Irske je ekipa koja privlači veliku pažnju, posebno kada je napadački dio ekipe u pitanju. Iako su postigli samo jedan gol na prvenstvu protiv Danske (1:0), dvojac u napadu ove selekcije je duo o kome se priča.

U vrhu napada Irske igraju Adam Idah (17) i Troy Parrott (16). Radi se o fudbalerima kojima se predviđa velika budućnost i na čijim golovima bi se mogla zasnivati budućnost fudbala u ovoj zemlji

Adam Idah je momak za čije usluge je zainteresovan i Jose Mourinho. Trenutno je ovaj 17-godišnjak član Norwicha, ali ga u Unitedu vide kao "novog Zlatana" i već ovog ljeta bi mladi fudbaler mogao postati član tima sa Old Trafforda.

Postigao je čak osam golova u pet utakmica tokom kvalifikacionih turnira za Euro, a takve igre nisu prošle nezapaženo. Pikirao ga je Posebni i ne treba biti iznenađenje ako ga u budućnosti vidimo u dresu Crvenih đavola.

Idah je rođen u irskom gradu Corku. Roditelji su mu porijekom iz Nigerije, ali se on odlučio nastupati za zemlju u kojoj je rođen.

Sa druge strane 16-godišnji Troy Parrott je već napracvio jedan veliki transfer. Postao je član londonskog Tottenhama, koji je dobio veliku bitku za njegov potpis među ostalim engleskim velikanima.

Već od 13 godine mladi Irac je pod lupom timova iz Premiershipa. Išao je od kluba do kluba, nuđeno mu je sve i svašta, a na kraju se odlučio za Tottenham.

Radi se o igraču kojem se također predviđa velika karijera. Stručnjaci tvrde da je pred golom zaista pravi ubica i da se ovakav talenat za postizanje golova rijetko viđa. Šutira iz apsolutno svih pozicija, a poprilično je opasan i nakon prekida.

Mnogi tvrde da je on najbolji omladinac koji se pojavio u reprezentaciji Irske u proteklih 20 godina i pred njim je svijetla fudbalska budućnost.

Parrott je strijelac jedinog gola u dosadašnjem dijelu turnira za selekciju Irske i sigurno će on i Idah biti velika prijetnja našem timu.

Meč između kadetskih selekcija BiH i Irske igra se u petak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi