Irski selektor priznao: Plašim se Miralema Pjanića!

Strah od slobodnih udaraca

Irski selektor priznao: Plašim se Miralema Pjanića!

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Irske Martin O'Neill plaši se Miralema Pjanića.

O'Neill vjeruje u uspjeh u mečevima baraža protiv BiH, a istakao je kako će pokušati igrati bez prekršaja u opasnoj zoni, kako Pjanić ne bi imao priliku da postigne gol iz slobodnjaka.

"Pjanić je igrač kojeg se moramo paziti. Ne smijemo praviti glupe prekršaje u zoni odakle može pogoditi. On će nam stvoriti više problema nego što bismo to željeli", istakao je O'Neill.

Također, plaši se i Edina Džeke.

"Ako Džeko bude spreman, a vjerujem da hoće, to će nam biti dodatni problem. Radi se o igraču svjetske klase. Oni su jako opasni, BiH je jaka ekipa i vjeruju u uspjeh", dodao je irski selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvi meč baraža se igra 13. novembra u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.