Isaković trenira sa NK Čelik nakon završetka epizode u NK Simm-Bau
Isaković je šest sezona bio lider ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a posljednju sezonu igrao je za tim Sim-Bau koji se takmići u 1.ligi FBiH

Iskusni defanzivac ne isljučuje povratak na Bilino polje

Isaković trenira sa NK Čelik nakon završetka epizode u NK Simm-Bau

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika već 15-tak dana vrijedno treniraju na terenima na Kamberovića polju, te se spremaju za narednu sezonu u kojoj će igrati u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar"


Na treninzima Zeničana nalazi se 20-tak igrača, a očekuje se u narednom periodu da klub angažuje još dva-tri igrača čime bi se sklopio za tim za narednu sezonu koja kreće za mjesec dana.

Na treninzima Čelika možemo vidjeti i Jasmina Burića, Kenana Horića, Ivana Dujmovića, Aladina Isakovića koji su trenutno bez kluba, a svoju formu održavaju na treninzima kluba u kojem su počeli ili nekada igrali u svojoj karijeri.

Mnogi se slažu da bi angažman Aladina Isakovića značio mnogo za odbranu Zeničana u narednoj sezoni. Ovaj nogometaš završio je epizodu u NK Simm Bau, a za naš portal je istakao da ne bi imao ništa da se vrati na Bilino polje.

"Istekao mi je ugovor u Simm Bau, nismo se dogovorili oko detalja za novi ugovor i sada sam slobodan igrač, treniram sa Čelikom i čekam dalji razvoj situacije. Mislim da još uvijek mogu igrati kvalitetno i dati svoj doprinos svakom timu. Nemam ništa da se vratim u Čelik, naravno ako dogovorimo uslove, sretan bi bio da ovdje i završim svoju karijeru", kazao je za SportSport.ba Aladin Isaković.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Iako ima 35 godina Isaković sigurno može mnogo značiti Čeliku u narednim sezonama, odnosno vraćanju kluba u Premijer ligu BiH. Podsjetimo ovaj nogometaš pored Čelika u svojoj karijeri je nastupao za Žepče, Travnik, Heimstetten, Frauenfeld, Vitez, Mladost, te je posljednju sezonu igrao za Sim Bau.

Nogometaš koji je u svojoj karijeri igrao i napadača i veznog, a posljednjih pet-šest godina isprofilisao se na poziciji stopera, a njegove igre se najviše pamte u dresu Mladosti, sa kojom je izborio ulazak u Premijer ligu i kao kapiten u četiri godine predvodio ovaj tim u društvu najboljih bh. klubova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celikze
ma Aladin je jos uvijek stroj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi