Isco izabrao novi klub, a Španci se iznenadili kada su čuli koliko novca će zaraditi

Pred potpisom za Betis

Isco izabrao novi klub, a Španci se iznenadili kada su čuli koliko novca će zaraditi

E. Čaušević

Španski fudbaler Isco na kraju ove sezone će gotovo sigurno napustiti Real Madrid.

Isco će nakon devet godina da napusti kraljevski klub jer mu ističe ugovor na kraju sezone, te nije uspio dogovoriti nastavak saradnje.

Ovaj 30-godišnjak se prethodnih sezona nije naigrao u Real Madridu i mnogi su smatrali da je još i ranije trebao da traži novi klub, ali je Isco odlučio da ostane do kraja ugovora i bez obeštećenja nađe novi klub.

Iako je prethodnih sezona skoro nestao sa scene interes za Isca i dalje je veliki jer je već dobio nekoliko ponuda. Odbio je mogućnost da ide u Katar iako mu nude ogroman novac i kako stvari stoje ostat će u Španiji.

Jučer je objavljeno da je Isco na meti Betisa koji želi dovesti ovog veznjaka na kraju sezone, te je jasno da bi on bio ogromno pojačanje za osvajača Kupa kralja.

U Betisu žele znatno pojačati ekipu za novu sezonu u kojoj im je cilj da naprave iskorak i u evropskim takmičenjima. Navodno, Iscu se itekako sviđa projekat Betisa, a kada je čuo i kakvu ponudu mu nude jasno je da to ne može odbiti.

Madridski AS objavio je da će Isco u naredne dvije sezone u Betisu zaraditi čak 20 miliona eura što je iznad svakog očekivanja. Naravno, u tu cifru uključen je i bonus koji će on dobiti zbog dolaska kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isco je ponikao u Valenciji gdje nije dobio pravu šansu u prvom timu, a potom je 2011. godine otišao u Malagu gdje je igrao dvije sezone i oduševio je svojim igrama. U Real Madrid stigao je na ljeto 2013. godine za 30 miliona eura i s ovim klubom je osvojio sve što je mogao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi