Nakon devet godina napustio Real, supruga Sara najavila "nevjerovatne i velike stvari"

Isco će od ljeta imati novi klub

Nakon devet godina napustio Real, supruga Sara najavila "nevjerovatne i velike stvari"

Edmir Škorić

Isco Alarcon objavio je oproštajno pismo na društvenim mrežama. Španski veznjak napušta klub nakon devet godina provedenih u glavnom gradu.

Ubrzo nakon što je Real osvojio Ligu prvaka, Isco je saopštio navijačima da je to bila njegova posljednja utakmica, a budući da mu klub neće produžiti ugovor, kao slobodan će izabrati neku novu ekipu.

"Kad sam bio u Malagi i znao da moram otići, nije mi bilo jednostavno, ali Real Madrid je zvao i jednostavno ne možeš reći ne, iako uvijek postoje iznimke. U tom klubu sam ostvario svoje snove i sada se završava moja faza ovdje. Osvojio sam naslova više nego što sam mogao da zamislim i igrao sam uz najbolje igrače. Uživao sam i to mi niko ne može oduzeti. Pamtit ću sve dobre stvari, nadam se da ćete i vi", saopštio je Isco.

Očekuje se da će Isco ovog ljeta potpisati za Sevillu, ako Julien Lopetegui ostane trener Andalužana, iako se spominje i odlazak u Seriju A, u ambicioznu momčad Rome Josea Mourinha.

I njegova supruga Sara Salamo najavila je velike promjene i na društvenim mrežama napisala:

Oglasi

"Dolaze vam jako velike i nevjerovatne stvari, vidjet ćete, ali i u onim manje lijepim bit ću tu da vas držim za ruku i dopustite mi da nastavimo putovati zajedno", napisala je glunica Iscu.

Isco ima 30 godina i pred njim je svakako još nekoliko sezona na visokom nivou, no svjestasn je da za njega u ovom momentu nema mjesta u timu Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je od 2013. godine član madridskog kluba i osvojio je sve moguće trofeje, a od tada je igrao i za Španiju, dok je prethodno bio član Valencije i Malage.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi