Isco pravi iznenađujući transfer

Ima slobodne papire i može potpisati mimo prelaznog roka

Isco pravi iznenađujući transfer

Samir Mlaćo
Bivši član Real Madrida Isco još uvijek nije donio odluku o novom klubu. Isco je bio pred potpisom za Union Berlin, no na kraju je sve propalo.

Bivši član Real Madrida Isco još uvijek nije donio odluku o novom klubu. Isco je bio pred potpisom za Union Berlin, no na kraju je sve propalo.

Tražio je uz ugovor pozamašan bonus, Nijemcima se to nije dopalo i u posljednji čas došlo je do promjene plana.

Isco se zatim povezivao sa Konyasporom kao moguća zamjena za bh. reprezentativca Amira Hadžiahmetovića, ali to se na kraju nije desilo. Moguće da hoće, jer su iz Konyaspora kazali da čine sve da posao što prije završe.

U međuvremenu stiže informacija da bi ipak mogao put Engleske, tačnije obući dres Evertona. Dobra stvar za njega jeste što je odavno već slobodan i može da potpiše za bilo koji klub mimo prelaznog roka.

U Evertonu bi bio zamjena za Antonyja Gordona koji je prešao iz tog kluba u Newcastle.

Oglasi

Španac je napustio španskog prvaka prošlog ljeta nakon gotovo desetljeća provedenog na Bernabeuu. Potpisao je potom dvogodišnji ugovor s još jednom ekipom iz La Lige Sevillom uoči aktuelne sezone.

Međutim, nakon samo četiri mjeseca obje su strane sporazumno raskinule ugovor, a Isco je u tom periodu imao samo jedan gol i tri asistencije u 19 utakmica.

Isco je kako smo već naveli bio pred potpisom za njemački Union Berlin, ali sve je u posljednji čas propalo.

Nijemci su navodno pristali na milion i pol eura, no pokazalo se da igrač misli samo na prvu od dvije rate. Ukupno je, uz platu od milijun, očekivao i bonus od tri miliona eura, što je za Nijemce bilo previše i onda su jednostavno odustali.

Isco je na neki način ostavio na cjedilu drugoplasirani tim Bundeslige, koji će u nastavak sezone morati bez jednog od ofanzivaca koji bi im sasvim sigurno donio mnogo dobrih stvari u igri prema naprijed.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, Isco je s Union Berlinom dogovorio ugovor do ljeta 2024. godine s opcijom produženja na još jednu sezonu i kada je trebao biti ozvaničen ovaj posao sve je palo u vodu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi