Preko noći mu se srušio svijet: Porodica ne dozvoljava da se uhvati za "slamku spasa"

Sat otkucava, nema mnogo vremena da spasi karijeru

Preko noći mu se srušio svijet: Porodica ne dozvoljava da se uhvati za "slamku spasa"

Haris Zilić
Teme:

Španac Isco postao je prva priča januarskog prelaznog roka. Trebao je potpisati za Union Berlin, ali na kraju je "ispalio" njemački tim koji igra najbolju sezonu u historiji.

Union je Iscu trebao biti samo prolazna stanica dok ne nađe novi klub, ali to se nije dopalo čelnicima berlinskog kluba i odmah su otkrili Iscove namjere.

Bild je prenio vijest kako je višestruki evropski prvak s Real Madridom uz platu očekivao pozamašan bonus, zbog čega je na kraju odbio da potpiše ugovor.

Nijemci su navodno pristali na milion i pol eura, no pokazalo se da igrač misli samo na prvu od dvije rate. Ukupno je, uz platu od milijun, očekivao i bonus od tri miliona eura, što je za Nijemce bilo previše i onda su jednostavno odustali.

Španski mediji donose novu vijest da Isco ima samo opciju da karijeru nastavi u Turskoj jer je u toj državi još otvoren prelazni rok, dok je u najjačim ligam Evrope zatvoren 31. januara 2023. godine.

Navodno je Konyaspor klub koji je želio dovesti Isca, pogotovo nakon odlaska bh. reprezentativca Amira Hadžiahmetovića u redove Besiktasa, ali sada ima nova prepreka.

Oglasi

Isco zahtjeva mnogo veću platu nego što turski klub može ponuditi. Ako i nađu zajednički jezik, problem bi mogla biti Iscova porodica.

Porodica bivšeg fudbalera Reala i Seville ne želi da seli u Tursku smatrajući je zemljom koja nije baš idealna za njihove ambicije.

"Iscoova porodica ne želi da živi u Turskoj. S druge strane, njihova očekivanja plata su vrlo visoka, iznad onoga što je naš prijedlog. Pokušavamo da pronađemo zajednički jezik, ali čini se da je to veoma teško. Vjerujem da se to neće promijeniti, uprkos činjenici da smo gurali u pregovorima. Za sada nema razumijevanja sa strane fudbaler akoji je po pritiskom porodice”, rekao je Mehmet Akcan prvi čovjek Konyaspora.

Vrlo je moguće da zbog svog ponašanja Isco ostane bez kluba narednu polusezonu što bi bio svakako udarac za ovog 30-godišnjaka koji je posljendjih sezona doživio veliki pad u karijeri.

Prošle sedmice je šokirao sve fanove i novinare. Bivši igrača Reala i Seville vratio se u Španiju iz Berlina, a po povratku dočekali su ga fotoreporteri španskih medija.

Oglasi

Uhvatili su Isca u nikad gorem izdanju. Sa zapuštenom bradom i izrazom lica kao da mu se svijet srušio. Nije ličio na fudbalera ni približno, što je dodatno šokiralo javnost.

Isco je devet godina proveo i u Real Madridu s kojim je osvojio sve što je mogao, a njegova karijera doživjela je nevjerovatan pad samo šest mjeseci nakon što je napustio kraljevski klub.

Sve veći su izgledi da bi Isco mogao od kuće pratiti drugu polusezonu, pored njegovih ličnih ambicija i porodica sada ima svoje planove što ga je dovelo do veoma nezgodne raskrsnice u karijeri.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Šuška se da je i Galatasaray pratio Isca, a navodno bi bili spremni ponuditi jače finasijske uslove od Konyaspora, ali opet je u pitanju Turska, država koja ne odgovara porodici španskog fudbalera.

Čini se da se Iscu vraća za ponašanje, prvenstveno prema Union Berlinu, smatrajući da ih je mogao prevariti jer se radi o manjem klubu, ali na kraju je samo sebi iskopao rupu iz koje se teško može naći izlaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti