Iskra nadigrala Bosnu, Travnik slavio u Kaknju, remi u Jajcu

Prva liga FBiH, 19. kolo

Iskra nadigrala Bosnu, Travnik slavio u Kaknju, remi u Jajcu

S. Mlaćo

Ni ovo kolo Prve lige Federacije nije proteklo bez uzbuđenja. Prvu pobjedu u drugom dijelu sezone upisali su nogometaši Iskre koji su na svom terenu nadigrali Bosnu iz Visokog 3:1.

Bugojanci su poveli preko Stepančeva, a to je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. U 76. minuti izjednačenje gostima donosi Selmir Pidro.

Ipak, samo minut kasnije domaći ponovo vode. Mrežu Bekana zatresao je Haris Seferović. Konačnih 3:1 u trećoj minuti sudijske nadoknade postavio je Muzafer Ivković.

U Jajcu su bodove podijelili Metalleghe i Jedinstvo (1:1). Nakon prvih 45 minuta mreže se nisu tresle, a vodstvo domaćima donio je Hota. Ipak, do kraja pogodak gostiju koji je djelo Vučića, junaka Bišćana iz prošlog kola protiv Sloge.

Čapljina je sa sigurnih 2:0 savladala TOŠK 2:0. Strijelci za domaće bili su Karačić i Buhač.

Vrijedna tri boda u borbi za opstanak upisali su nogometaši Travnika na gostovanju kod Rudara. Oba tima su imala svoje šanse, a junak Vezira bio je Rastoka koji je pogodio u 60. minuti.

Bratstvo je u Konjicu savladalo Igman sa 3:1. Domaći su poveli pogotkom Džafića u 47. minuti a onda potpuni preokret. Pogađali su za goste Čakar, Ćosić, dok je autogol postigao Konjhodžić.

Prva liga FBiH, 19. kolo:

NK Metalleghe - NK Jedinstvo 1:1

Igman - Bratstvo 1:3

Čapljina - TOŠK 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar - Travnik 0:1

Iskra - Bosna 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi