Iskra počela sa pripremama, navijači izgubili i posljednju nadu u bolje sutra
Račun kluba blokiran, navijači bojkotuju utakmice...

Šta je predsjednik Šečić obećao nogometašima i stručno štabu?

Iskra počela sa pripremama, navijači izgubili i posljednju nadu u bolje sutra

S. Mlaćo

Sa pripremama za drugi dio sezone danas su startali nogometaši bugojanske Iskre.

Bugojanci su prvi dio sezone okončali na četvrtom mjestu, ali jasno je da na Jakliću nemaju ambicije vezane za osvajanje prvog mjesta i plasman u Prvu ligu FBiH.

Nebriga odgovornih u gradu za sport, te sam klub, kao i nepostojanje Uprave kluba uz blokirane račune jasan je pokazatelj da bi Iskra mogla uskoro doživjeti sudbinu mnogo većih bh. klubova koji su otišli u zaborav.

Iako su se navijači potajno nadali da će Iskra dobiti novo rukovodstvo, te kvalitetne sportske radnike na čelu kluba sa pozitivnim idejama i željom za unapređenjem kluba u svim segmentima, tu nadu da je danas ugasio predsjednik Sportskog saveza Nedžad Šečić koji se ponovo pojavio pred nogometašima i stručnim štabom, te održao govor uoči prvog treninga.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Nije poznato šta je zapravo Šečić obećao nogometašima i trenerima. Možda da na put više neće ići kombijem sa 12 mjesta i stizati petnaestak minuta uoči prvog sudijskog zvižduka ili da će na gotovo svakom gostovanju uvijek imati i ručak. Ili možda samo jedan obrok. Ostat će tajna, s obzirom da na Jakliću nisu pozvali ni lokalne medije, a samo nogometaši, treneri i njihovi bližnji u gradu su bili upoznati sa prozivkom.

Iskra će se pripremati na Jakliću, a u planu je i odigravanje prijateljskih utakmica, kako bi se ekipa uigrala za nove izazove.  Na današnjoj prozivci šefu stručnog štaba Safetu Kmetašu odazvali su se svi nogometaši iz prvog dijela sezone, osim Adnana Tajar koji je pronašao angažman u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi