NK Iskra u subotu starta sa pripremama, mnogo nepoznanica na Jakliću

Kmetaš proziva za vikend

NK Iskra u subotu starta sa pripremama, mnogo nepoznanica na Jakliću

S. Mlaćo

Sa pripremama će u subotu početi nogometaši bugojanske Iskre. Plavi sa Jaklića trenutno su član Druge lige Zapad, te su već nakon prvog dijela sezone bez ambicija za plasmanom u viši rang.

Trener Safet Kmetaš u subotu će održati prozivku, a klub je do sada napustio samo Adnan Tajar koji je odlučio uzeti papire, te karijeru nastaviti u Njemačkoj.

Kada je igrački kadar Bugojanca za drugi dio sezone, mnogo je nepoznanica. Plavima su pojačanja svakako potrebna, ali ista je teško očekivati s obzirom da Bugojanci nemaju ni Upravu kluba, dok je račun kluba blokiran već duže vrijeme.

Navodno, sve će biti jasnije nakon famozne Skupštine kluba koja bi trebala biti održana u martu. Ipak, ni najveći optimisti u Bugojnu ne vjeruju da će za Iskru doći bolji dani, a sve zbog katastrofalne dugogodišnje politike koja je sport u Bugojnu srozala na niske grane, pa samim time i NK Iskra.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

I sami navijači Iskre, popularni "Vandali", već duži period bojkotuje susrete voljenog kluba tražeći ostavke onih koji su renomiranog člana nogometne karte bivše Jugoslavije napravili klub koji već odavno na izdisaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi