Haskić: Svaki bod osvojili smo pošteno, naš cilj je Prva liga Federacije
Ističe da u njegovom klubu samo razmišljaju o osvajanju prvog mjesta i na kraju sezone

FK Vitez jesenji prvak Druge lige Zapad

Haskić: Svaki bod osvojili smo pošteno, naš cilj je Prva liga Federacije

S. Mlaćo

FK Vitez je jesenji prvak u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad. Vitežani su upisali osam pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz, te po mišljenju mnogih zasluženo drže lidersku poziciju

U Vitezu ističu da su njihove ambicije vezane za Prvu ligu FBiH, te da će sve učiniti da to i ostvare.

"Zanimljivo je da svi treneri ističu da imaju mladu ekipu, a šta onda reći za nas? Sedam igrača u prvih jedanaest je do 21 godine, u zapisniku je njih 12-13 do 21 godine. Imamo 3-4 iskusna nogometaša koji pomažu tim mladim nogometašima, a dosuđen nam je samo jedan jedanaesterac. Sve što smo osvojili, osvojili smo časno i pošteno", ističe šef struke FK Vitez Šaban Haskić.

Haskića i čelnike FK Viteza 'pogodile' su pojedine izjave trenera i nogometaša koji se takmiče u Drugoj ligi Zapad u kojima su istakli da FK Vitez nema ambicija za viši rang.

"Ovu ekipu pravim već četiri godine i naše ambicije su zovu - Prva liga Federacije BiH. Planiramo se dodatno pojačati, dovesti 3-4 kvalitetna pojačanja, ali baš pojačanja, ne nova imena. Vidimo da nas pojedinci degradiraju, a to zaista nije potrebno. Znate, poslije takvih izjava stvara se i drugačija slika kod sudija i ostalih. Mi naš cilj želimo ostvariti uz pomoć naše Uprave i sponzora kluba".

Vitežani imaju isti broj bodova kao NK Travnik, a tu su odmah Vlašić i Iskra.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Travniku svaka čast, to je nekadašnji premijerligaš, ali sve mora dokazati na terenu. Imamo dobar raspored i pored toga što gostujemo Iskri i Travniku, a upravo Iskru vidim kao glavnog konkurenta za prvo mjesto. Imaju kvalitetnu ekipu, samo kasno su krenuli sa pripremama i to se vidjelo", dodao je Haskić na kraju razgovora za SportSport.ba.

FK Vitez bi ove zime mogao ostati bez mladog Haruna Varde koji će prema svemu sudeći potpisati za NK Čelik, a Haskić je ponosan što mladi nogometaši iz njegovog kluba skreću pažnju premijerligaša, te dodaje da FK Vitez ispunjava sva pravila iz propozicija takmičenja NS FBiH za Prvu ligu FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi