Iskra šokirala Gradačac, Olimpik se ne predaje

Važna domaća pobjeda Igmana

Iskra šokirala Gradačac, Olimpik se ne predaje

S. Mlaćo, foto: A. Berbić

Vrijednu pobjedu na gostovanju kod Zvijezde iz Gradačca upisali su danas nogometaši Iskre (1:2). Domaći su bolje otvorili meč, zaprijetili u dva navrata, ali je te promašaje kaznio Stepančev u 16. minuti i donio slavlje svojim saigračima.

U 35. minuti ponovo su se radovali gosti. Strijelac je sa 11 metara bio kapiten Elvedin Nebić i već tada je bilo jasno da će Bugojanci upisati tri važna boda.

Drugo poluvrijeme dobrom prilikom otvaraju domaći, Kesić je zaprijetio, ali golman Iskre Karavdić na vrijeme izlazi i otklanja opasnost.

U 58. minuti eurogol Pršeša za smanjenje vodstva gostiju. Domaći su tim momentima bili bolji tim, Iskra se branila, a u 74. minuti Guzina je imao sjajnu priliku za Zvijezdu. Našao se u sjajnoj poziciji, međutim šutirao iznad prečke Iskre.

Do kraja napadi domaćih, ali Iskra se odbranila i upisala važnu pobjedu u borbi za ostanak.

Olimpik je na Otoci ugostio Travnik, te slavio 3:1 i ostao u trci za prvo mjesto.

Prvu priliku malobrojna publika je vidjela u 18. minuti kada je Tatar pokušao, ali samo korner za domaće. U 24. minuti Tatar fantastičnim pogotkom dovodi u vodstvo Olimpik.

Osam minuta kasnije poravnanje. Durak je uhvatio volej sa 16 metara, iz prve šutirao i matirao Bandovića. Samo minut kasnije ponovo su se radovali domaći.

Osmanović ubacuje iz kornera, Jusić glavom trese mrežu Vezira, za konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice smo gledali pravu uspavanku sve do 67. minute kada danas agilni Tatar pokušava, ali blokira odbrana Travnika. Konačnih 3:1 postavio je rezervista Bibić pogotkom sa desetak metara.

Sigurnu i veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak upisali su nogometaši Igmana na svom terenu protiv Čapljine. Domaći su bolje otvorili meč, te pogocima Grahe i Mehića otišli na odmor.

U 60. minuti na 3:0 povisuje Albijanić, što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Domaći su tako upisali vrijedna tri boda, a kvalitetnim dijeljenjem pravde u ovaj meč uklopila se i sudijska trojka Danijel Bojo (Kiseljak), te njegovi pomoćnici Emir Zahiragić (Sarajevo) i Edin Redžović (Sarajevo).

Prva liga Federacije BiH 27. kolo:

NK Zvijezda - NK Iskra 1:2

NK Zvijezda: Aljkanović, Pršeš, Delić, Brčkalić, Guzina, Hećimović, Devedžić, Kesić, Kapetan, Piragić, Bahić.

NK Iskra: Karavdić, Filan, Pihura, Nebić, Šubo, Palalić, Stepančev, Soldatović, Kurtović, Kršić, Ivković.

FK Olimpik - NK Travnik 3:1

FK Olimpik: Bandović, Jusić, Osmanović, Muminović, Karić, Jusufbašić, Sadiković, Blaić, Tatar, Vukomanović, Kišić.

NK Travnik: Kolak, Popović, Tabaković, Vazda, Rastoka, Durak, Jurković, Fazlić, Mujagić, Torlak, Jurčević.

FK Igman Konjic - HNK Čapljina 3:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Igman: Abdulahović, Sultanić, Šabanović, Džafić, Albijanić, Handžić, Drljević, Lukomirak, Islamagić, Graho, Mehić.

HNK Čapljina: Pehar, Šetka, Miketek, Vulić, Zubac, Novaković, Kajtazi, Begić, Zelenika, Rodin, Sušić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi