Iskra u derbiju bolja od Travnika, Kiseljak se prošetao Bosanskom Krupom

Druga liga Zapad

Iskra u derbiju bolja od Travnika, Kiseljak se prošetao Bosanskom Krupom

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Zapad danas su odigrana četiri susreta 16. kola.

U velikom derbiju Iskra je u Bugojnu dočekala lidera Travnika i slavila zasluženo 2:0. Gosti su u 14. minuti imali jedanesterac koji nije iskoristio Admir Goloman, tačnije njegove namjere je pročitao Adnan Konjarić.

Iskra je povela u 37. minuti pogotkom Harisa Pihure, da bi konačnih 2:0 postavio u 52. minuti Ernest Ivković. Nakon meča svi akteri su bili složni u tome da je Iskra zasluženo slavila.

Kiseljak je sa 3:0 slavio u gostima kod Bratstva iz Bos. Krupe. Strijelci za goste bili su Boris Šimunić, Ganija Tarik i Haris Meša.

Podgrmeč je pogotkom Adnana Hamzabegovića bio bolji od Busovače (1:0). Gosti su na ovaj meč doputovali sa 12 nogometaša.

Sigurna na svom terenu je bila i Krajina koja je savladala Brekovicu 2:0 (Kadić, Hušić).

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Duel FK Vitez - FK Borac nije odigran jer su gosti istupili iz takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi