Travnik slavio u derbiju i zasjeo na lidersku poziciju, domaćini u ovom kolu bez milosti

Druga liga Zapad

Travnik slavio u derbiju i zasjeo na lidersku poziciju, domaćini u ovom kolu bez milosti

Samir Mlaćo

Danas su odigran susreti 15. kola Druge lige Zapad. U derbiju kola Travnik je savladao FK Vitez 2:0.

Veziri su pokazali mnogo više i zasluženo slavili. U prvom dijelu imali su stativu i prečku, a u drugom dijelu došli do dva pogotka.

U 66. minuti Goloman je zatresao mrežu Selmana, da bi konačnih 2:0 autogolom postavio Belamin Osmančević u 76. minuti.

Busovača je na svom terenu ugostila Iskru i slavila sa sigurnih 3:0. Nakon prvih 45 minuta bilo je 0:0. U drugom dijelu tri pogotka domaćih. Pogađao je dva puta Filip Pleić, te jednom Mirza Sejmen sa 11 metara.

I Rudar iz Han Bile bio je siguran pred svojim navijačima. Slavio je protiv Podgrmeča 4:1. Strijelci su bili dvaputa Emir Dervišević, te po jednom Senid Hodžić i Maid Karahodža.

Jedini pogodak za goste u sudijskoj nadoknadi postigao je Ammar Paunović.

Brekovića je na svom terenu savladala Vlašić 3:2. Za domaće su strijelci bili dva puta Alen Ibrišimović i jednom Armin Karabegović. Za goste su strijelci bili Haris Hasanbegović i Abdel Rosić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Kiseljak je golovima Asmira Čilaša i Tarika Ganija savladao Krajinu 2:0, dok je Sloga istim rezultatom savladala Bratstvo 2:0 (Kerim Ramić i Alen Mehić).

Travnik je sada prvi sa 34 osvojena boda, dok FK Vitez ima 31, a Iskra 27.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi