Iskra u derbiju na +25 protiv Bihaća

Ključna je bila druga četvrtina

Iskra u derbiju na +25 protiv Bihaća

S. Mlaćo

Iako se radilo o derbi susretu dva tima sa isto bodova, košarkaši bugojanske Iskre sinoć su u dvorani KSC-a bez većih problema savladali Bihać. Bilo je 89:64, a ključna je bila druga četvrtina meča  u kojoj su Bugojanci bili fenomenalni te slavili sa 35:13.

Na samom početku vidjeli smo veoma neizvjestan meč, a na prvu pauzu se otišli pri rezultatu 15:14. Nakon što su drugoj četvrtini napravili nedostižnu razliku, košarkaši Iskre su to vodstvo znalački držali do kraja susreta te se sada nalaze na diobi prvog mjesta sa Litvom iz Banovića koja isto ima 21 bod.

Kod domaćih se ponovo istakao kadetski reprezentativac naše zemlje Adi Alikadić sa 27 poena, a dok je Aldin Pandžo dodao 22. U redovima Bihaća Mahmutović je postigao 26.

K.K. Iskra - K.K. Bihać 89:64 (15:14,35:13,18:12,21:25)

K.K.ISKRA: Alikadić 27, Seferović 1, Brečić 11, Brčić, Šehić, Bečirović 5, Kurić 5, Gudić 12, Delić 3, Pandžo 22, Zelić 3. Trener: Mujo Kovačević.

K.K.Bihać: Hadžić 11, Alijagić 2, Mahmutović 26,Topić, Demirović, Pečanac 7, Mehmedović 6,Tomazović 5, Čavkić 4, Pelić 3, Kurjaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi