Košarkaši Iskre u derbiju bolji od Cazina

Bugojanci slavili važnu pobjedu

Košarkaši Iskre u derbiju bolji od Cazina

Samir Mlaćo

U derbiju 10. kola A-2 lige grupa Sjever košarkaši Iskre u dvorani KSC-a sinoć su savladali  jednog od najvećih konkurenata u borbi za prvo mjesto, ekipu Cazina iz istoimenog grada rezultatom 105:97 ((21:23,22:26,37:29,25:19).

Cazinjani su bez imalo respekta ušli u ovaj susret, ali njihova klupa sa samo dva igrača na kraju je bila presudni momenat ove utakmice.  Iskra je prva povela na susretu, ali gosti odlaze na prvu pauzu sa +2.

U drugoj četvrtini ista priča. Domaći se pribiliže na momente, ali Cazinjani su konstantno bili u vodstvu. Sredinom treće četvrtine gosti su imali i + 10, ali su ostali bez snage i konce igre prepustili domaćima koji su uz pomoć  svojih navijača briljirali.

Sijevalo je sa svih strana, a domaći košarkaši u vodstvo dolaze krajem treće četvrtine kada je na semaforu pisalo 77:76. Povećali su Bugojanci zatim dodatno prednost  te na kraju sasvim zasluženo upisali novu pobjedu.

Kod pobjedničke momčadi briljirao je kadetski reprezentativac naše zemlje Adi Alikadić sa 22 poena, a jedan manje dodao je Mersudin Kurić. Kod gostiju bolji od ostalih bili su Omanović sa 28 poena te Halkić je postigao 26.

KK Iskra Bugojno:KK Cazin Cazin 105:97 ((21:23,22:26,37:29,25:19)

KK Iskra Bugojno: Alikadić 22, Seferović 18, Brečić 12, Brčić, Šehić, Bečirović 2, Kurić 21, Gudić 14,Tomić, Delić, Pandžo 14, Zelić 2. Trener: Mujo Kovačević.

KK Cazin Cazin:Terzić, Dizdarević, Đukarić 17, Omanović 28, Halkić 26, Tatarević 21, Kapić 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi