Iskusni napadač slobodan u izboru nove sredine
Iskusni napadač iz Zenice slobodan je u izboru nove sredine, nakon što mu je istekao ugovor sa FC Valleta

Dilaveru napustio Maltu

Iskusni napadač slobodan u izboru nove sredine

Dino Kurbegović

Sezona u Premijer ligi BiH je već počela, a mnogo nogometaša još uvijek slobodno je u izboru nove sredine. Jedan od igrača koji je sigurno zanimljiv na tržištu, a slobodan je igrač je i 32-godišnji napadač Haris Dilaver.

Ovaj ofanzivac prošlu sezonu nastupao je u višestrukom prvaku Malte, ekipi FC Vallette, za koju je prošle sezone u 24 nastupa postigao dva gola uz pet asistencija.

Dilaver je prije dvije sezone igrajući za albansku Vllazniju odigra 43 utakmice što u prvenstvu, Kupu i Evropi, te je postigao 15 golova. Bio je jedan od najzaslužnijih igrača što je klub osvojilo Kup Albanije, te drugo mjesto u prvenstvu. Nakon toga slijedi odlazak na Maltu, gdje je proveo prošlu sezonu. Osim Vallete i Vllaznije, Zeničanin je svoju karijeru počeo u Čeliku, gdje je prošao sve omladinske kategorije, te je u dva navrata nastupao i za seniorski tim Zeničana. Nosio je još dresove Viteza, Mladosti, grčkog Plataniasa i Nasaf Qarshia.

U Premijer ligi BiH ima 185 utakmica, a svojim igrama i golovima je s ekipama Viteza i Mladosti izborio ulazak u Premijer ligi BiH. Nije isključeno da ovog iskusnog napadača ponovo gledamo na bh. terenima, a dok se nešto konkretno desi po tom pitanju ,ovaj nogometaš svakodnevno svoju formu održava u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi