Islamagić: Imali smo više sreće, a iz FK Velež nisu stoički prihvatili poraz

Presudio Rođenima

Islamagić: Imali smo više sreće, a iz FK Velež nisu stoički prihvatili poraz

Samir Mlaćo

Goražde je jučer pred svojim navijačima ostvarilo veoma važnu pobjedu. U gradu na Drini pala je momčad Veleža koja do ovog kola nije znala za poraz. 

Svakoj seriji dođe kraj, pa tako je došao i nevjerovatnoj Rođenih. Junak Goražda bio je Vernes Islamagić koji dan nakon meča nije krio zadovoljstvo u razgovoru za SportSport.ba.

"Vjerovali smo u sebe, bez obzira na sve. Svaka nova utakmica je nova vjera i nada u pobjede", priča Islamagić.

O pobjedonosnom pogotku kaže.

"Taj pogodak mi daje motiv više i snage u daljnjem periodu takmičarske sezone".

Iz Velež su nakon meča istakli teške optužbe. Navode da se radi o prljavim igrama u koje su umiješani Olimpik, Igman i Goražde, te dodaju da je jučer njihovom timu presudio glavni sudija Kenan Bajraktarević. U Goraždu su razočarani na optužbe iz Mostara.

"To da smo prošlu utakmicu prodali je nepoznata činjenica meni i saigračima. Svaki bod nam je dobro došao i logično je da ćemo uvijek dati maksimum od sebe, bez obzira da li igramo sa prvim ili zadnjim. Priče da su sudije jučer bile na našoj strani su suvišne. Šta će vam to sudije pomoći ako vi niste sposobni postići pogodak?".

Gosti iz Mostara nisu se mogli pomiriti na kraju sa porazom. 

"Kako pobjedu, tako i poraz treba prihvatiti. Sve je to sportska sreća. Nama se ovaj put posrećilo, a oni to nisu stoički prihvatili".

U narednom kolu Goražde će na megdan Olimpiku. Novi težak ispit.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Naša svaka naredna utakmica je važna. Svaku ćemo igrati kao da je zadnja. Što se tiče Olimpika, oni imaju odličnu ekipu, ali kao što sam kazao ranije, sve je to sportska sreća i nije isključeno da svojim radom i zalaganjem ostvarimo pozitivan rezultat na Otoci", dodao je Islamagić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Goražde se nakon 17. kola nalazi na osmom mjestu sa 24 osvojena boda.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
Rodjeni postali kompleksaši i ciganija samo tako, na silu hoce u premijer ligu a kada im to ne ide onda im svi drugi krivi
4 9
burek_sa_mesom
Ustati pa reći "FK Goražde".
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti