Islamović promijenio reprezentaciju: "Rođaci će biti veoma ponosni"

Pregovori trajali godinu

Islamović promijenio reprezentaciju: "Rođaci će biti veoma ponosni"

A. Čaušević

Pojava da se neki fudbaler zbog rodbinskog srodstva odluči da igra za reprezentaciju zemlje u kojoj nije rođen nije uopšte strana.

Napadač Dino Islamović koji je rođen u Švedskoj je odlučio da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Crne Gore.

"Bila je teška odluka da odustanem od Švedske. Ja sam Šveđanin, ali sam vezan za Crnu Goru i imam jaka osjećanja prema Crnoj Gori. Moji roditelji su iz Crne Gore, moji korijeni. Odluka je bila teška, ali bilo je vrijeme da je donesem", rekao je Islamović za norveške medije.

Ovaj 26-godišnjak je upisao jedan nastup za A selekciju Švedske, ali kako utakmica protiv Moldavije nije bila zvanična to ga neće spriječiti da uspješno promijeni sportsko državljanstvo.

"Moji rođaci iz Crne Gore bitće veoma ponosni što ću da igram za reprezenzaciju. Nisu mislili da će to da se dogodi, ja sam odlučio tako", rekao je fudbaler Rosenborga.

Islamović je dodao kako su pregovori sa FS CG trajali skoro godinu te da su bili presudni razgovori sa Dejanom Savičevićem i Farukom Hadžibegićem.

Papirologija će biti završena ekspresno pa će fudbaler rođen u Malmeu imati pravo nastupa u duelima protiv Luksemburga i Latvijem krajem ovog mjeseca.

Top Komentari

Adnanos
Jest, samo sto nije ni blizu Svedske reprezentacije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi