Kodro napravio određene izmjene: Poznat sastav Zmajeva koji kreću po tri boda protiv Islanda!

Tri izmjene u odnosu na prethodni meč

Kodro napravio određene izmjene: Poznat sastav Zmajeva koji kreću po tri boda protiv Islanda!

E. Ganibegović

U odnosu na utakmicu s Lihtenštajnom u Zenici prije tri dana, Meho Kodro je odlučio da napravi određene promjene kada je u pitanju početni sastav.

Od 20:45 po centralnoevropskom odnosno u 18:45 po lokalnom vremenu u Reykjaviku počinje utakmica 6. kola kvalifikacija za EURO između Islanda i Bosne i Hercegovine.

Naša selekcija u ovaj meč ulazi nakon trijumfa protiv Lihtenštajna od 2:1 prije tri dana u Zenici, a u odnosu na tu utakmicu selektor Meho Kodro je napravio određene rokade. 

Za razliku od prethodne utakmice protiv Lihtenštajna, na klupu su preselili Bilbija, Nalić i Pjanić, dok su od početka tu Gazibegović, Hadžiahmetović i Tahirović. 

Bosna i Hercegovina: Šehić, Kolašinac, Hadžikadunić, Miličević, Gazibegović, Dedić, Tahirović, Krunić, Hadžiahmetović, Demirović, Džeko. 

Oglasi

Poznat je i sastav Islanda. Selektor se odlučio za sljedećih 11 igrača: Runarsson, Hermannsson, Palsson, Finnsson, Sampsted, Gudmundsson, Traustason, Willumsson, Anderson, Oskarsson, Haraldsson.

Prema FIFA-inoj grafici, naša selekcija igra u formaciji 3-5-2, dok će Island krenuti s klasičnom 4-4-2 formacijom. 

Podsjetimo, ovo je tek druga utakmica između ove dvije selekcije u historiji. Prva je odigrana u martu ove godine u prvom kolu, a Zmajevi su slavili rezultatom 3:0, pa neka pobijede i večeras.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U istom terminu u našoj grupi se još igraju utakmice Slovačka - Lihtenštajn i Portugal - Luksemburg. 

Slovačka i Luksemburg su nam konkurenti za drugo mjesto i nadati se njihovim kiksevima, što je mnogo realnije večeras očekivati za Luksemburg, nego za Slovačku, s obzirom na imena protivnika protiv kojih igraju. 

Top Komentari

Picasso
Nemanja je trebalo da pocne utakmicu, malo osvjezenja.
6 2
saju701
Koliko puta cemo pokusati sa Demirovicem ? Bilbija je pokazao da zasluzuje da bude u prvoj postavi.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi