Islanđani se žele izvaditi protiv "zaleđenih" Zmajeva: Spominju plač, navlačenje gaća, neigranje...

Slijedi odlučujuća utakmica

Islanđani se žele izvaditi protiv "zaleđenih" Zmajeva: Spominju plač, navlačenje gaća, neigranje...

A. Čaušević

Island i Bosna i Hercegovina će u ponedjeljak igrati odlučujući meč za direktan plasman na Evropsko prvenstvo i teško je reći ko je favorit na tom duelu.

Dok su Zmajevi nekako uspjeli pobijediti Lihtenštajn sa 2:1, Islanđani su pretprili bolan poraz na gostovanju kod Luksemburga sa 3:1.

Nakon te utakmice posebno isfrustriran je bio Arnor Ingvi Traustason koji je otvorio dušu i poručio da će sve pokušati nadoknaditi protiv reprezentacije BiH.

"Veliko je pitanje zašto smo bili loši protiv Luksemburga, da sam znao rekao bih nešto, ne bismo ni igrali da smo znali da će biti tako, kao da nismo bili tu", rekao je Traustason.

"Ne možemo sada sjesti i plakati. Preostale su nam tri domaće utakmice i mi već gledamo u zid. Trebamo navući gaće i pobijediti sljedeće tri utakmice."

Pozicija Islanda da može do drugog mjesta i direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo je i više nego komplikovana, međutim Traustason ne odustaje.

Oglasi

"Još nije završeno i bit će teško. Trebamo analizirati šta je bilo pogrešno protiv Luksemburga. Trebamo se popraviti i pobijediti Bosnu."

Inače, Zmajevi su tokom noći doputovali u Reykjavik gdje su ih dočekali značajno drugačiji vremenski uslovi nego u BiH.

Temperatura u prijestolnici Islanda je oko 9 stepeni što znači da će domaćin s te strane biti u prednosti te izabranicima Mehe Kodre preostaje malo vremena da se adaptiraju.

Nakon polovine kvalifikacija stanje na tabeli u grupi J je takvo da je Portugal maksimalan sa 15 bodova, slijede Luksemburg i Slovačka sa po 10 bodova, BiH ima šest, a Island tri boda. Lihtenštajn je bez poena.

U šestom kolu osim duela Island - BiH još će u ponedjeljak igrati Portugal - Luksemburg i Slovačka Lihtenštajn.

Top Komentari

user1675926959
@Drakula je deklarirani četalj i treba ga ignorisati
3 0
Drakula
HAJMO ISLAND!!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi